Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Formel 1: Danske Kevin Magnussen (22) mistet jobben

- Til slutt vippet det i Kevin Buttons favør.

BLIR RESERVE: Danske Kevin Magnussen har kjørt for McLaren-Mercedes denne sesongen, og ble nummer 11. Nå har McLaren fått inn Fernando Alonso, som sammen med Kevin Button vil utgjøre McLarens duo neste sesong. Det dytter Kevin Magnussen ned i en reserverolle. Foto: AP/Luca Bruno.
BLIR RESERVE: Danske Kevin Magnussen har kjørt for McLaren-Mercedes denne sesongen, og ble nummer 11. Nå har McLaren fått inn Fernando Alonso, som sammen med Kevin Button vil utgjøre McLarens duo neste sesong. Det dytter Kevin Magnussen ned i en reserverolle. Foto: AP/Luca Bruno. Vis mer

Det danske formel 1-talentet Kevin Magnussen har mistet jobben som VM-fører i McLaren-stallen. Neste sesong blir han testkjører og reserve.

Den britiske stallen offentliggjorde torsdag at Fernando Alonso og Jenson Button skal kjøre McLaren-bilene i VM neste år.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Alonso (verdensmester i 2005 og 2006) ville havne i McLaren etter at han forlot Ferrari. Button vant duellen med Magnussen om å bli hans makker.

Button og Magnussen var stallens duo i år, og McLaren-ledelsen har måttet velge mellom en rutinert 34-årig engelskmann som er tidligere verdensmester (2009) og det 22-årige danske stortalentet.

— McLaren-Honda er henrykt over å fortelle at Fernando Alonso og Jenson Button skal kjøre for oss i VM neste år. Kevin Magnussen vil fortsatt være en viktig del av laget som test- og reservefører, sa McLaren-sjefen Ron Dennis.

— Kevin er fortsatt et fremragende talent med en stor framtid. Magnussen ble lenge regnet som favoritt til å få plassen ved siden av Alonso, men til sist vippet det i Buttons favør.

Magnussen ble nummer 11 i sin første sesong i formel 1. Han erobret 55 poeng på 19 VM-runder. Button ble nummer åtte med 126 poeng. (NTB)