Formel 1: Danske Kevin Magnussen (22) mistet jobben

- Til slutt vippet det i Kevin Buttons favør.

BLIR RESERVE: Danske Kevin Magnussen har kjørt for McLaren-Mercedes denne sesongen, og ble nummer 11. Nå har McLaren fått inn Fernando Alonso, som sammen med Kevin Button vil utgjøre McLarens duo neste sesong. Det dytter Kevin Magnussen ned i en reserverolle. Foto: AP/Luca Bruno.
BLIR RESERVE: Danske Kevin Magnussen har kjørt for McLaren-Mercedes denne sesongen, og ble nummer 11. Nå har McLaren fått inn Fernando Alonso, som sammen med Kevin Button vil utgjøre McLarens duo neste sesong. Det dytter Kevin Magnussen ned i en reserverolle. Foto: AP/Luca Bruno. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det danske formel 1-talentet Kevin Magnussen har mistet jobben som VM-fører i McLaren-stallen. Neste sesong blir han testkjører og reserve.

Den britiske stallen offentliggjorde torsdag at Fernando Alonso og Jenson Button skal kjøre McLaren-bilene i VM neste år.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Alonso (verdensmester i 2005 og 2006) ville havne i McLaren etter at han forlot Ferrari. Button vant duellen med Magnussen om å bli hans makker.

Button og Magnussen var stallens duo i år, og McLaren-ledelsen har måttet velge mellom en rutinert 34-årig engelskmann som er tidligere verdensmester (2009) og det 22-årige danske stortalentet.

— McLaren-Honda er henrykt over å fortelle at Fernando Alonso og Jenson Button skal kjøre for oss i VM neste år. Kevin Magnussen vil fortsatt være en viktig del av laget som test- og reservefører, sa McLaren-sjefen Ron Dennis.

— Kevin er fortsatt et fremragende talent med en stor framtid. Magnussen ble lenge regnet som favoritt til å få plassen ved siden av Alonso, men til sist vippet det i Buttons favør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer