LAV VEKT: I Formel 1 kan hver eneste kilo påvirke tiden til førerne, og Jean-Eric Vergne måtte på sykehus etter at han sultet seg selv for å få en lavere totaltvekt. Foto: Samsul Said / Reuters / NTB Scanpix
LAV VEKT: I Formel 1 kan hver eneste kilo påvirke tiden til førerne, og Jean-Eric Vergne måtte på sykehus etter at han sultet seg selv for å få en lavere totaltvekt. Foto: Samsul Said / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Formel 1-fører måtte på sykehus etter å ha sultet seg

Nå kritiserer han det lave vektkravet.

(Dagbladet): Formel 1-fører Jean-Eric Vergne forteller at han for noen uker siden ble lagt inn på sykehus etter at han i en periode sultet seg selv.

Det er satt nye vektkrav i Formel 1. I fjor var minimumskravet 642 kilo, men på grunn av at bilene nå er tyngre er minimumskravet satt til 691 kilo. Det mener flere av førerne at er for lavt.

Tapte tid Vergne veier mer enn sin lagkamerat Daniil Kvjat i Red Bulls juniorteam Scuderia Toro Rosso, og har derfor prøvd å gå ned noen kilo.

- Forskjellen på vekten mellom meg og lagkameraten min gjorde at jeg tapte fire tideler per runde, sier Vergne, ifølge Motorsport.com.

- Jeg gikk på en diett denne vinteren, men du kommer til et stadie hvor kroppen ikke lenger takler det. Jeg var på sykehus mellom Grand Prix i Australia og i Malaysia fordi kroppen manglet vann, og manglet litt av alt annet. Jeg var veldig svak, sier 23-åringen.

Kjører uten vann Vergne sier at dette vektkravet er noe førerne har diskutert. Flere av de lettere førerne ønsker å beholde den lave minimumsvekten, for å holde på fordelene sine.

- Hele denne situasjonen er faktisk veldig dum. Formel 1-biler er veldig vanskelige å kjøre, og vi trenger alle ferdighetene våre inntakt. Å bli tvunget til å gå ned i vekt er ikke bra, sier Vergne.

Adrian Sutil er en av de høyere og tyngre førerne, og han sa ifølge Daily Mail sagt at han kom til å kjøre søndagens Bahrain Grand Prix uten vannflaske i bilen, for å få en lavere totaltvekt.

SULTET SEG: Jean-Eric Vergne ble innlagt på sykehus etter han prøvde å gå ned i vekt for å komme næmere minimumsvekten i Formel !. Foto: Marwan Naamani / AFP / NTB Scanpix
SULTET SEG: Jean-Eric Vergne ble innlagt på sykehus etter han prøvde å gå ned i vekt for å komme næmere minimumsvekten i Formel !. Foto: Marwan Naamani / AFP / NTB Scanpix Vis mer