DÅRLIG KVALITET: Lewis Hamilton er ikke fornøyd med standarden på trofeene han får når han vinner Formel 1-løp - som her med pokalen som beviser at han hadde vunnet Bahrain Grand Prix i april. Foto: Reuters / Hoch Zwei / NTB Scanpix
DÅRLIG KVALITET: Lewis Hamilton er ikke fornøyd med standarden på trofeene han får når han vinner Formel 1-løp - som her med pokalen som beviser at han hadde vunnet Bahrain Grand Prix i april. Foto: Reuters / Hoch Zwei / NTB ScanpixVis mer

Formel 1-føreren klager på dårlig kvalitet på seierstrofeene

- Sjokkerende dårlig.

(Dagbladet): Formel 1-fører Lewis Hamilton har 37 seiere i sin profesjonelle karriere.

Dermed har han også like mange trofeer - som symbol på sine seiere.

Men nå har Mercedes-føreren tatt et oppgjør med det han mener er dårlig standard på seierstofeene.

Briten går så lang som å kalle kvaliteten «sjokkerende dårlig».

- På nivå med gokart - Vi må få bedre trofeer, det er sjokkerende hvor dårlige disse torfeene er, sier Hamilton ifølge Telegraph.

30-åringen mener kvaliteten på pokalene er av en helt annen standard enn hva de burde ha i Formel 1.

- Trofeene er like bra som de man får på nivå med gokart, noe som virkelig er ille. I starten av min Formel 1-karriere var trofeene veldig bra, men nå er de bare forferdelige. De er virkelig dårlige, fortsetter Hamilton.

Så dårlig mener Lewis Hamilton at det står til at han har personlig klaget til Formel 1-sjef Bernie Ecclestone.

- Jeg fortalte det til Bernie, og han fikk fyren som lager trofeene inn i rommet. Da sa jeg bare «du skjønner greia», forteller 30-åringen.

Skylder på sponsorene Lewis Hamilton er en fyr som er kjent for å ha et godt forhold til sine pokaler, og sørget for at han hadde en klausul i sin kontrakt som ga han retten til å beholde trofeene sine da han forlot McLaren til fordel for Mercedes i 2012.

Telegraph skriver at mens man tidligere hadde en rekke tradisjonsrike trofeer i Formel 1-sirkuset, så er disse nå byttet ut med plastikkpokaler. Det skal være sponsorinteresser som har ført til at Formel 1-trofeene har hatt synkende standard de siste årene.

I tillegg til Hamiltons påstand om at seierspokalene holder lav kvalitet, har også Formel 1-sporten en rekke andre utfordringer.

Flere lagledere har den senere tiden hevdet at motorsporten er på vei mot nedleggelse. De peker på at tribunene stadig blir tommere, antall TV-seere går ned og at sporten domineres av en håndfull førere.

PLASTIC FANTASTIC: Lewis Hamilton med seierstrofeet etter å ha vunnet Mercedes driver Lewis Hamilton Canadian Grand Prix i starten av juni. Foto: THE CANADIAN PRESS / Ryan Remiorz / NTB Scanpix
PLASTIC FANTASTIC: Lewis Hamilton med seierstrofeet etter å ha vunnet Mercedes driver Lewis Hamilton Canadian Grand Prix i starten av juni. Foto: THE CANADIAN PRESS / Ryan Remiorz / NTB Scanpix Vis mer