- Formel 1 kan være en grusom idrett

Vanskelig sesong for superstjerna.

TØFT: Sebastian Vettel har hatt mange nedturer denne sesongen, men tror fortsatt det kan snu. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB Scanpix
TØFT: Sebastian Vettel har hatt mange nedturer denne sesongen, men tror fortsatt det kan snu. Foto: François Lenoir / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De siste års suverene formel 1-mester Sebastian Vettel har hatt en vanskelig sesong. Til helgen håper han en seier på hjemmebane kan bli en ny start på sesongen.

Vettel har vunnet VM-tittelen de siste fire årene, men regelendringene før sesongen har gått hardt utover tyskeren.

Så langt er to 3-.plasser hans beste prestasjon. 27-åringen har måttet bryte tre av ni VM-runder så langt.

- Det har vært en tøff sesongstart. Formel 1 kan være fantastisk, men når du må bryte kan det også være en grusom idrett. Du må stole på bilen, det er en del av gamet, sier han ifølge BBC.

Kan fortsatt vinne Vettel er nummer seks med 70 poeng i sammendraget, 95 poeng bak landsmannen Nico Rosberg. Med ti løp igjen av sesongen, skal det mye til for Vettel å forsvare tittelen. Likevel gir han ikke opp.

- En matematisk sjanse er fortsatt en sjanse. Hvis ting vender denne helgen, må man være dum for ikke å gripe sjansen. Du må være optimist, men realistisk sett er luken stor. Mercedes kan vinne hvert eneste løp, så det blir vanskelig å slå dem, sier han.

Red Bull, som Vettel kjører for, hadde stor suksess med bruken av teknologi da tyskeren herjet som verst. De nye reglene har begrenset mulighetene deres, og Vettel har slitt med å finne seg til rette.

- Det har ikke gått vår vei ennå, men jeg er sikker på at det vil snu. Jeg sliter med å forstå hvordan bilen fungerer, så vi har testet mye forskjellige ting. Noe virker, andre ting virker ikke, sier han.

- Elsker å kjøre Til tross for problemene denne sesongen, sier Vettel at han fremdeles liker å kjøre.

- Jeg ble forelsket i sporten. Jeg elsker å kjøre. Tilfredsstillelsen jeg får av å være med i formel 1 får meg til å smile. På en dårlig dag kan man si det ikke er noe gøy, men hvis man fikk velge mellom det og ingenting velger man det første, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer