Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Formel 1-legende er død

Sir Stirling Moss ble 90 år gammel.

DØD: Stirling Moss gikk bort søndag. Foto: Alastair Staley/LAT Photographic
DØD: Stirling Moss gikk bort søndag. Foto: Alastair Staley/LAT Photographic Vis mer

Formel 1-legenden Sir Stirling Moss er død. Han sovnet inn tidlig første påskedag, etter lengre tids sykdom. Moss ble 90 år gammel.

Det bekrefter hans kone ifølge flere britiske medier, blant annet Sky News.

IKON: Stirling Moss.
IKON: Stirling Moss. Vis mer

- Han døde slik han levde: Han så fantastisk ut. Han ble for sliten mot slutten, og bare lukket de vakre øynene. Og det var det, sier kona Susie i en uttalelse ifølge The Independent. Moss etterlater seg også to barn.

Moss vant hele 212 av de 529 løpene han kjørte da han var aktiv. Det har gjort ham til kanskje den mest ikoniske i motorsporten på britisk jord.

Til tross for at han har legendestatus i motorsporten, vant han aldri VM-tittelen i Formel 1. Han ble imidlertid nummer to hele fire ganger.

I 1962 måtte han legge opp etter en stygg ulykke. I konkurransen Glover Trophy i Goodwood i Storbritannia, krasjet han. Moss ble liggende i koma i en måned, og var delvis lam i seks måneder.

Ifølge The Guardian ble han lagt inn med omfattende hodeskader. Ulykken skal ha skjedd på en del av løypa der førerne oppnådde svært stor fart, da bilen hans forlot veien og kjøre inn i en type mur som beskyttet tilskuerne.

Det skal ha tatt en halvtime å få Moss frigjort.

Han kom seg imidlertid på beina, selv om karrieren var over. Han fortsatte å kommentere bilsport for ABC i en årrekke.

Moss ble slått til ridder i 2000, for alt han har gjort i motorsporten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!