Formel 1: Marussia kan bli solgt

Sliter mens stjernen ligger skadet.

OPPKJØP?: Det russiske formel 1-laget Marussia ble mandag satt under administrasjon. Samtidig rapporteres det om et mulig oppkjøp. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin / NTB Scanpix
OPPKJØP?: Det russiske formel 1-laget Marussia ble mandag satt under administrasjon. Samtidig rapporteres det om et mulig oppkjøp. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin / NTB ScanpixVis mer

Det russiske formel 1-laget Marussia ble mandag satt under administrasjon. Samtidig rapporteres det om et mulig oppkjøp.

Marussia sliter økonomisk, og mandag kom beskjeden om at laget blir det andre i årets formel 1-sirkus som settes under administrasjon. Caterham led nylig samme skjebne.

- I og med at den nåværende eieren ikke klarer å skaffe til veie den nødvendige mengden midler, har Marussias administrasjon jobbet utrettelig med å få nye investorer inn for å sikre lagets framtid. Dessverre har man ikke klart det innenfor de rådende tidsfrister, het det i en uttalelse fra selskapet FRP som nå styrer Marussia-laget.

Nær avtale Mandag kom det samtidig rapporter om at det russiske formel 1-laget kan få nye eiere i løpet av kort tid. Bak de opplysningene, som kom fram i storavisen The Telegraph, sto den britisk-indiske forretningsmannen Baljinder Sohi. Sohi og broren Sonny Kaushal, som har tjent store penger innen stålindustrien, står selv bak det mulige oppkjøpet av formel 1-laget.

- Vi er svært nær en avtale, men prisen må være den rette. Vi har lagt inn et seriøst bud, så får vi se hva som skjer, sier Baljinder Sohi til Telegraph.

Avisen skriver videre at Marussia-sjef Andy Webb skal se for seg en prislapp på rundt 55 millioner pund (575 millioner norske kroner).

Stygg ulykke Samtidig antas det at Marussia har en gjeld på rundt 30 millioner pund, som blant annet handler om at laget ikke har betalt Ferrari for å bruke deres motorer denne sesongen.

Marussia-laget, som eies av russiske Andrei Tsjeglakov, stiller ikke til start i kommende helgs VM-runde i USA. Trolig går laget også glipp av den påfølgende runden i Brasil som følge av de finansielle problemene.

Laget har også fått mye oppmerksomhet den siste tiden som følge av Jules Bianchis stygge ulykke under VM-runden i Japan 5. oktober. Franskmannen ligger fortsatt på sykehus med omfattende hodeskader.

(NTB)