BYTTET UT: Kvinnene til venstre deltok på kvalifiseringen til Formel 1-løpet i Monte Carlo. Da selve løpet gikk av stabelen ble de byttet ut med menn. Foto: EPA/SRDJAN SUKI/NTB Scanpix
BYTTET UT: Kvinnene til venstre deltok på kvalifiseringen til Formel 1-løpet i Monte Carlo. Da selve løpet gikk av stabelen ble de byttet ut med menn. Foto: EPA/SRDJAN SUKI/NTB ScanpixVis mer

Formel 1-modellene ble byttet ut med menn: - Hva er det som skjer?

Sebastian Vettel og de andre Formel 1-kjørerne fikk seg en overraskelse.

(Dagbladet): - Hvorfor hadde vi ingen «grid girls» i dag? Hva er det som skjer? Du kommer dit og parkerer bak George eller Dave. Hva er vitsen?

Ordene tilhører en fleipete Sebastian Vettel på pressekonferansen etter Formel 1-løpet i Monte Carlo nylig.

Der var jentene («grid girls»), som normalt står og holder plakaten med tall og navn som viser hvor Formel 1-førerne skal plassere seg før starten, byttet ut med menn.

Kvinnelige modeller i korte shorts hadde blitt til menn antrukket i jeans. Bilder av mennene kan du se på sveitsiske Blick. Det skal ha vært arrangøren i Monaco som bestemte seg for å prøve noe nytt.

Det har vært en lang tradisjon i motorsporten at vakre kvinner brukes i forbindelse med konkurranser, og hele konseptet har vært kontroversielt og stemplet som utdatert.

Det er likevel ikke noe som tyder på at det forsvinner fra Formel 1-sirkuset med det første.

- Vi er vant til å se vakre kvinner ved siden av bilene i banen før start, så dette var uventet. Jeg har ikke noe imot menn som ser bra ut, men etter min mening er ikke det vi hadde tidligere diskriminerende, sier Mercedes-sjef Toto Wolff ifølge Fox Sports.

At Sebastian Vettel er glad i kjendiskvinner er det ingen tvil om. Han har oppkalt flere biler etter stjerner av det motsatte kjønn i løpet av sin karriere. «Luscious Liz», «Randy Mandy», «Kinky Kylie», og «Hungry Heidi» er navn som har blitt brukt om bilene.