Formel 1-sjef beskylder rival for juks

- Meldingene var kodede.

 ANKLAGER:  MClaren-sjef Eric Boullier går hevder Red Bull-laget jukset under helgens VM-runde. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
ANKLAGER: MClaren-sjef Eric Boullier går hevder Red Bull-laget jukset under helgens VM-runde. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer

McLaren-sjef Eric Boullier går langt i antyde at Red Bull-teamet brøt forbudet mot kodede radiomeldinger under helgens VM-runde.

Runden i Singapore var den første der det nye reglementet rundt kommunikasjon mellom team og fører ble tatt i bruk. Det innebærer blant annet et forbud mot bruk av skilt med kodede beskjeder, og førerne skal heller ikke få svar på tekniske spørsmål over radioen.

McLaren-ledelsen hevder imidlertid at Red Bull benyttet seg av nettopp kodede meldinger for å hjelpe australske Daniel Ricciardo til tredjeplassen i helgens løp. På spørsmål om hvor vanskelig de nye reglene gjorde jobben i depotet, sier nemlig McLarens sportsdirektør Eric Boullier:

- Ikke i det hele tatt, men vi får det travlere med å høre på de andre, for å påse at de ikke gjør sånn som Red Bull gjorde to ganger med Ricciardo.

- Ja, jeg mener meldingene var kodede. Det er imidlertid opp til FIA å etterforske, så jeg skal ikke si noe, tilføyer han.

Red Bull-sjef Christian Horner hevder teamet hans hadde klarert hva som kunne formidles til Ricciardo med formel 1-direktør Charlie Whiting.

Lewis Hamilton vant helgens VM-runde og overtok ledelsen i VM-sammendraget fra lagkamerat Nico Rosberg. Sistnevnte måtte bryte.

(NTB)