GAMLE KJENTE: Tidligere Formel 1-fører  Michael Schumacher har vært i koma og skjermet for offentligheten etter skiulykka i desember 2013. Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone uttaler at han ikke ønsker å se Schumacher i nåværende tilstand. Foto: AP Photo/ Noemi Bruzak
GAMLE KJENTE: Tidligere Formel 1-fører Michael Schumacher har vært i koma og skjermet for offentligheten etter skiulykka i desember 2013. Formel 1-sjefen Bernie Ecclestone uttaler at han ikke ønsker å se Schumacher i nåværende tilstand. Foto: AP Photo/ Noemi BruzakVis mer

Formel 1-sjef vil ikke se Schumacher

Stadig skjermet fra offentligheten.

(Dagbladet): Den tidligere Formel 1-profilen Michael Schumacher (46) er stadig preget etter skiulykka i desember 2013. Tyskeren lå i koma og er blitt skjermet fra offentligheten siden den sjebnesvangre turen.

Flere av Schumachers nærmeste venner og tidligere kolleger har besøkt tyskeren.

Men det akter ikke den mektige Formel 1-sjefen og eieren Bernie Ecclestone (83) å gjøre.

- Jeg ønsker ikke å se Michael slik, sier Ecclestone ifølge Fox Sports.

Schumacher ble verdensmester sju ganger og Ferrari-helten var blant klodens heteste sportsnavn på 1990- og 2000-tallet.

- Jeg ønsker å huske Michael for den han var. Hvis han kommer tilbake, er det slik jeg ønsker å se ham, sier Ecclestone.

- Framskritt I fjor ble det hevdet at Schumacher kommuniserte med familien ved hjelp av øynene, og nylig fortalte agenten hans, Sabine Kehm, at han har gjort ytterligere framskritt.

- Vi kan med glede fortelle at han gjør framskritt. Men vi skal huske på at han ble rammet av alvorlige hodeskader, sa Kehm.

Hun la til at det kommer til å ta tid før 46-åringen, som er en av tidenes beste Formel-1-kjørere, eventuelt gjør nye framskritt.

Munnkurv Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen.

I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.

Manageren til Schumacher skal også ha forsikret seg om at det medisinske teamet ikke snakker om Formel 1-stjerna.