Formel 1-stjernas bil tar plutselig fyr

Ny nedtur for Lewis Hamilton.

Lewis Hamiltons Mercedes endte opp i flammer i kvalifiseringen til Ungarns Grand Prix. Dermed kunne han ikke tukte Nico Rosberg i kampen om beste startspor i søndagens løp.

Hamilton hadde ikke engang fått kjørt sin første runde da bakdelen på hans Mercedes tok fyr på grunn av en oljelekkasje.

- Gutter, bilen min brenner, sa 29-åringen opprørt over Mercedes-lagets radio.

Briten måtte kjøre inn til siden, og redningsmannskap kom raskt til stedet for å slukke brannen. En tydelig skuffet Hamilton steg ut av bilen og forlot etter kort tid banen.

Se hendelsen i videovinduet over!

Det var annen helg på rad at briten måtte bryte i kvalifiseringen. I kvalifiseringen i Tyskland forrige helg krasjet han ut etter teknisk trøbbel.

- Det er mange tanker som surrer i hodet mitt, men jeg må bare gjøre dette om til noe positivt før løpet. Jeg tror jeg har vært mer enn uheldig, sa Hamilton.

Trolig må britens Mercedes gjennom flere reparasjoner før søndagen. Det innebærer straff å gjøre det i formel 1. Men med startposisjon 21 er det ikke langt bakover i feltet Hamilton kan flyttes.

Rosberg best Hamilton var best på treningene før kvalifiseringen og var ventet å kjempe om pole position. Men krasjen åpnet for andre førere. Det passet lagkamerat i Mercedes, tyskeren Nico Rosberg, veldig fint.

- Det var veldig vått på banen, så jeg tok det rolig for å unngå krasj. Det var en utfordrende kvalifisering, men jeg fikk det virkelig til på den siste runden, sa Rosberg.

Han kjørte inn til bestetiden med 1.22,715 og sikret seg beste startposisjon i søndagens løp. Han var nesten halvsekundet foran Red Bull-føreren Sebastian Vettel.

- Pole position! God innsats. Bra jobbet, kamerat, var responsen han fikk på lagradioen.

Rosberg leder formel 1-sirkuset sammenlagt før søndagens løp, som er det ellevte i årets VM. Han har med sine 190 poeng 14 poengs luke til Hamilton.

Magnusson krasjet Danske Kevin Magnusson måtte i likhet med Hamilton bryte kvalifiseringen. McLaren-føreren kom seg imidlertid helt til den tredje kvalifiseringsrunden før det sa stopp.

Det hadde akkurat begynt å regne da dansken kjørte ut i en sving i høy hastighet. Bilen smalt inn i den polstrede veggen ved siden av banen og kunne ikke fortsette.

Til tross for krasjen har dansken fått tildelt tiende startspor søndag.

(NTB)