BRÅK: Før Kinas Grand Prix avviser Nico Hulkenberg at formel 1-førerne vurderer streik som følge av manglende lønn. Foto: AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
BRÅK: Før Kinas Grand Prix avviser Nico Hulkenberg at formel 1-førerne vurderer streik som følge av manglende lønn. Foto: AFP PHOTO / MARWAN NAAMANIVis mer

Formel 1-stjerne avviser streik etter at flere ikke har fått lønn

Før Kinas Grand Prix.

Flere formel 1-kjørere fra de mindre lagene skal ikke ha fått utbetalt lønn på lang tid, men ingen av dem skal ha truet med streik.

Det sier i alle fall Nico Hulkenberg som skal være en av de kjørerne som ikke har fått utbetalt det han mener å ha krav på. Han sier at det ikke er noen av kjørerne i sirkuset som planlegger streik, men han legger til at det er viktig for sporten å få løst problemet så raskt som mulig.

Det var det tyske magasinet Sport Bild som først meldte om dette problemet, og det skal være snakk om ubetalt lønn helt tilbake til i fjor.

- Det er ingen streikefare i øyeblikket, men jeg skal ikke legge skjul på at alle kjørerne er opptatt av at enkelte ikke har fått utbetalt det de har krav på i lønn, sier Hulkenberg før Kinas Grand Prix.

- For oss kjørere er det viktig å få satt denne saken på dagsorden, for det kan ikke fortsette slik. Det må finnes en løsning på problemet med ubetalte lønninger, men det ser ut som om det er samtaler i gang, så jeg er optimist, forteller Hulkenberg.

Det går rykter som sier at enkelte av de mindre lagene har problemer med økonomien som en følge av de omfattende tekniske forandringene som ble gjort i formelsporten før årets sesong.

- Foreløpig er det ikke diskutert å gå til streik, men hva som skjer dersom denne situasjonen skulle vedvare, vet jeg ikke, innrømmer Hulkenberg. Han sier at det er viktig at alle parter kommer sammen for å finne en løsning.

Kinas Grand Prix i formel 1 kjøres i Shanghai søndag.

(NTB)

SNAKKER UT: Nico Hulkenberg. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH
SNAKKER UT: Nico Hulkenberg. Foto: AFP PHOTO/MOHAMMED AL-SHAIKH Vis mer