RASENDE: Fernando Alonso avviste ryktene om at han skal ha skylda for å ha skapt skrekkrasjen med Formel 1-kollega Kimi Räikkönen.
RASENDE: Fernando Alonso avviste ryktene om at han skal ha skylda for å ha skapt skrekkrasjen med Formel 1-kollega Kimi Räikkönen.Vis mer

Formel 1-stjerne dementerer «syk» konspirasjonsteori

- Jeg forstår ikke.

(Dagbladet): I forrige måned var Fernando Alonso og Kimi Räikkönen involvert i en krasj som ville gjort enhver bilfører vettskremt.

Alonso ble skviset mot autovernet da Räikkönen mistet kontrollen over bilen. Til slutt endte McLaren-bilen på toppen av finnens Ferrari. De begge kom fra episoden uskadd, men innrømmet at de ble skremt.

Men i ettertid har det kommet fram konspirasjonsteorier som anklager Alonso for å ha fått Räikkönen til å miste kontroll over bilen. De ryktene dementerer en rasende Fernando Alonso:

- Folk er syke - Jeg var ti meter bak ham. I videoene er det også tydelig at jeg er bak ham. Etter løpet sa Kimi at han mistet kontroll over bilen, og selv om det er 15 dager siden snakker vi fortsatt om det samme. Folk er syke. Jeg forstår ikke, sier Alonso ifølge ESPN.

For Alonsos del, ble det noen skader på bilen som har skapt litt problemer i ettertid.

Alonso har 32 seiere og 97 pallplasseringer gjennom sin karriere. Den første seieren kom i Ungarn Grand Prix i 2003. Spanjolen har ikke vunnet et løp siden et Grand Prix på hjemmebane i 2013.

Vet ikke hva som skjedde En skremt Alonso snakket med pressen rett etter det løpet for drøyt to uker siden:

- Fra min posisjon kunne jeg bare se himmelen. Da vi stoppen så jeg at bilen hans var under min. Jeg skyndet meg ut for å sjekke om han var OK. Da jeg så ham fjerne rattet ble jeg lettet. Da visste jeg at han var uskadd, sier Alonso, som forklarer sammenstøtet på følgende måte:

- Bilen hans gikk til venstre, høyre, venstre, høyre, og med mye hjulspinn. Bilene begynte å kjøre forbi ham på begge sider, men da han mistet kontrollen helt og styrte mot venstre, var jeg på den siden.

Selv var Räikkönen usikker på hvorfor han mistet kontrollen på bilen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Hjulene begynte å spinne, og det var litt uvanlig. Det er vanskelig å si. Det gikk som det gikk. Det ble ingen god helg.