Formel 1-stjerne gir ikke opp sykkeldrømmen

Men det skjer ingenting i 2015.

HOLA!: Fernando Alonso har ikke gitt opp drømmen å om starte opp et nytt, profesjonelt sykkellag. Her er han avbildet i forbindelse med en pressekonferanse i Mexico der han også besvarte sykkelrelaterte spørsmål. FOTO: EPA/Mario Guzman
HOLA!: Fernando Alonso har ikke gitt opp drømmen å om starte opp et nytt, profesjonelt sykkellag. Her er han avbildet i forbindelse med en pressekonferanse i Mexico der han også besvarte sykkelrelaterte spørsmål. FOTO: EPA/Mario GuzmanVis mer

(procycling.no): Tidligere denne uka brakte procycling.no nyheten om at Fernando Alonsos sykkelprosjekt var lagt dødt foran 2015-sesongen.

Det bekreftet Paolo Bettini i en e-post han sendte ut til en rekke personer i det internasjonale sykkelmiljøet.

Nyheten spredte seg raskt i europeiske medier, og nå har nyhetsbyrået EFE plukket opp sitater fra Alonso selv under en tilstelning i Mexico.

- Noe jeg ønsker å få til Der bekrefter også han at 2015 vil passere uten hans inntreden i sykkeluniverset.

- Intensjonen og ønsket mitt var å lage et profesjonelt sykkellag i løpet av inneværende år, men en rekke omstendigheter har inntruffet. Jeg tror det er mulig å kombinere motorsport og sykling, og det er noe jeg ønsker å få til i framtiden, sier Alonso til EFE.

Det startet med en tanke om å overta etter Euskaltel-Euskadi i 2013, men i år har målet vært å stable et helt nytt WorldTour-prosjekt på beina.

I det arbeidet har Bettini bistått til å kartlegge aktuelle ryttere, men det kom aldri noen lisenssøknad fra Alonso-prosjektet før fristens utløp den 1. oktober.

Løst prat om Sagan Dermed ble tanken om å signere Peter Sagan eller Edvald Boasson Hagen ingenting annet enn løst prat.

I høst kom det fram at Alonso var enig om et samarbeid med managementet Novo Group Holdings, men heller ikke dette bar frukter:

- De hadde annet syn på ting, og spesielt på kort sikt. De har andre sykkelrelaterte prosjekter, men ingen som går på å skape et nytt lag, sier Alonso.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!