LAGKAMERATER: Fernando Alonso (t.v) og Jenson Button kjører sammen i McLaren. Førstnevnte krasjet tre uker før sesongstart, og er ikke med under åpningsløpet i Australia denne uka. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Fernando Alonso (t.v) og Jenson Button kjører sammen i McLaren. Førstnevnte krasjet tre uker før sesongstart, og er ikke med under åpningsløpet i Australia denne uka. Foto: AP Photo/Hassan Ammar/NTB ScanpixVis mer

Formel 1-stjerne kjempet mot frykten etter lagkameratens mystiske krasj

- Jeg vil ikke sette meg inn i en bil med mindre jeg er hundre prosent sikker på at det er trygt.

(Dagbladet): Britiske Jenson Button insisterer på at han har gjort alt i hans makt for å unngå tanken på en ny mystisk McLaren-krasj.

- Jeg vil ikke sette meg inn i en bil med mindre jeg er hundre prosent sikker på at det er trygt, sier Jenson Button ifølge The Guardian.

Det er snaut tre uker siden den doble formel 1-verdensmesteren Fernando Alonso (33) mistet kontrollen over bilen i høy hastighet under testkjøring, og krasjet i en mur.

Spanjolen mistet bevisstheten og havnet på sykehus etter episoden. Det er fortsatt et mysterium hva som faktisk skjedde på Circuit de Barcelona-Catalunya.

FIA har startet en etterforskning for å avdekke hva som var årsaken til ulykken, mens Grand Prix Drivers' Association (GPDA) følger nøye med for å sikre at formel 1-stjernene er trygge på veien.

Mange rykter Det oppstod raskt rykter etter ulykken fordi McLaren ikke var tydelig i uttalelsen om hva som faktisk skjedde for tre uker siden.

Det har blant annet blitt spekulert i om Alonso fikk en form for illebefinnende i bilen, som gjorde at han mistet kontrollen. Noen mener at det var Alonsos egen skyld for dårlig styring. De villeste ryktene vil ha det til at formel 1-føreren fikk støt.

Lagkamerat Jenson Button testkjørte bilen som krasjet.

- Jeg tilbrakte flere timer med ingeniørene og pratet med dem om ulykken. Og han fikk ikke, etter det jeg vet, elektrisk støt. Og det var ikke noe galt med bilen i det hele tatt. Jeg trengte å vite det før jeg satte med i bilen før den neste testen, så jeg sørget for å være sikker, sier Button.

Det er en spesiell stemning i formel 1-sirkuset etter den bisarre ulykken, og mange sitter med en følelse av at sannheten vil komme for en dag.

- Ikke bilen McLaren mener at det ikke var noe galt med bilen.

- Vi har gjennomført all etterforskning på bilen med ettersyn fra FIA. Vi har ikke funnet noe galt eller hva som kan ha forårsaket ulykken, sier McLaren-sjef Eric Boullier.

Rar ulykke Fernando Alonsos manager Flavio Briatore sier at ulykken, som gjorde at Alonso mistet korntidshukommelsen og ga ham en hjernerystelse, var «veldig rar».

- Jeg så videoen hvor du kan se at sammenstøtet ikke er så hardt. Sebastian Vettel passerer, og du kan se Alonso krasje uten noe spesiell grunn, sier Briatore til Sky Italia, gjengitt av Yahoo.

McLaren kalte først ulykken en «normal ulykke», men har nå gått tilbake på denne uttalelsen.

Jenson Button svarer følgende på om han tror det var en normal ulykke:

- Jeg kan ikke kommentere det. Det er ikke riktig.

Alonso ute I morgen åpner sesongen i Australia, uten Fernando Alonso på startstreken. Det skjer etter legenes anbefaling.

Hovedpersonen har selv lagt ut bilder på tjenesten Twitter, hvor han er i full gang med styrketrening for å komme raskest mulig tilbake i banen.

Det er ventet at han stiller i den andre runden i Malaysia sammen med Jenson Button. Kevin Magnussen erstatter Alonso i Australia.

Mercedes dominerte gårsdagensdagens trening med Nico Rosberg og Lewis Hamilton som de to raskeste. McLarens Kevin Magnussen (15 av 20 på det raskeste) og Jenson Button (13 av 20 på det raskeste) sleit med mekaniske problemer.