SKJERMET EVAKUERING: Medinsk personell skjermet formel 1-stjerna Fernando Alonso mens han ble fraktet fra ulykkesbilen til helikopteret som fraktet hans til sykehus for standard scanning og sjekk etter at han i stor fart kjørte inn i en mur under testing i Barcelona i går. Til alt hell har han tilsynelatende unnsluppet med hjernerystelse. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
SKJERMET EVAKUERING: Medinsk personell skjermet formel 1-stjerna Fernando Alonso mens han ble fraktet fra ulykkesbilen til helikopteret som fraktet hans til sykehus for standard scanning og sjekk etter at han i stor fart kjørte inn i en mur under testing i Barcelona i går. Til alt hell har han tilsynelatende unnsluppet med hjernerystelse. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Formel 1-stjernen ble fløyet vekk i helikopter etter stygg ulykke. Unnslapp med hjernerystelse

Den doble verdensmesteren skrives ut av sykehuset i dag.

Den doble formel 1-verdensmesteren Fernano Alonso (33) måtte overnatte på sykehus etter at han krasjet i en mur under testing i Barcelona i går.

McLaren-teamet var alvorlig bekyret da Alonso mistet kontollen over bilen i sving tre i 240 km/t på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Det er en krevende sving - som førerne stort sett gjennomfører på full gass - og ethvert uhell der vil nødvendigvis være alvorlig.

Det er uklart om Alonso gjorde en feil, eller om noe røk på bilen.

- Sånt som skjer Meldingene fra sykehuset er at Alonso har pådratt seg hjernerystelse, og at han for øvrig slapp unna uten andre skader. Ifølge Honda McLaren-sjef Eric Boullier måtte Alonso bli på sykehuset natten over som en ekstra sikkerhet.

- Fernando's ulykke var en av de tingene som skjer under testing. Heldigvis er han ok, men han fikk en hjernerystelse etter ulykken, sier Eric McLBoullier.

Ingen test for Button Alonsos stallkamerat i McLaren, Jenson Button, skulle etter planen overta bilen etter Alonso, men teamet valgte å avslutte testingen for dagen etter ulykken.

- Selv om bilen ikke ble veldig skadet, så var sammenstøtet hardt nok til at det måtte utføres en omfattende og tidkrevende sjekk av girboks og av bilens elektriske system, sa Eric Boullier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kontroversielt sist Fernando Alonso har vunnet 32 formel 1-løp i løpet av sin 13 år lange karriere, noe som plasserer han på sjetteplass over tidenes førere.

McLaren satser hardt på å gjenerobre formel 1-tronen og ansettelsen av den spanske formel 1-føreren er en viktig brikke i den planen.

Alonso har kjørt for Ferrari de fem siste sesongene, og for Renault før det igjen. Nå er han tilbake i McLaren, som han sist kjørte for i 2007.

FØR ULYKKEN: Fernando Alonso bak rattet i sin McLaren-bil før ulykken i Spania i går. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Scanpix
FØR ULYKKEN: Fernando Alonso bak rattet i sin McLaren-bil før ulykken i Spania i går. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB Scanpix Vis mer

Den gangen fungrte samarbeidet dårlig. Alonso kom på kant med lagkamerat Lewis Hamilton og var også involvert i spionasjesaken som utviklet seg mellom McLaren og Ferrari.

Etter sesongen fikk Alonso forlate McLaren kontraktsfri etter det første av det som opprinnelig var en treårskontrakt.

270 mill. i året Alonso er dobbelt verdensmeter, fra 2005 og 2006, og han har tidligere gitt uttrykk for at han tror McLarens avtale med Honda vil gi han en motor som gjør at han kan kjempe om en tredje VM-tittel.

McLaren har så stor tro på at Alonso er den føreren de nå trenger at de har gitt han en toårskontrakt med årslønn på rundt 270 millioner kroner for å gi teamet et etterlengtet VM-gull.

PÅ SYKEHUS: Formel 1-fører Fernando Alonso måtte overnatte på sykeshus etter å ha kjørt inn i en mur i full fart under testing i Barcelona i går. Foto: Marcelo del Pozo / Reuters / NTB Scanpix
PÅ SYKEHUS: Formel 1-fører Fernando Alonso måtte overnatte på sykeshus etter å ha kjørt inn i en mur i full fart under testing i Barcelona i går. Foto: Marcelo del Pozo / Reuters / NTB Scanpix Vis mer