Østerrike Grand Prix slaktes:

Formel 1: - Veldig alvorlig

Østerrike Grand Prix slaktes etter meldinger om at tilskuere skal ha kommet med rasistiske, sexistiske og homofobiske utsagn.

FOLKEFEST: Mange hadde dratt for å se Østerrike Grand Prix i helga, men nå er det flere som melder om upassende hendelser. Foto: Pa Photos
FOLKEFEST: Mange hadde dratt for å se Østerrike Grand Prix i helga, men nå er det flere som melder om upassende hendelser. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere har tatt til Twitter for rapportere om hendelser som skal ha skjedd under Østerrike Grand Prix på Red Bull Ring.

- Da jeg gikk forbi tribunen var det noen som plystret, ropte og trakasserte. Det var som at de aldri hadde sett en kvinne før, er det en som skriver.

Noen hevder også at det var tilskuere som tok på dem uten samtykke.

- Oppførselen har vært skuffende. Mine forventninger var lave, men herregud. Rasistiske og homofobiske utsagn, trakassering, upassende ord og upassende berøring. Listen fortsetter, skriver en annen.

Formel 1 har selv kommet med en uttalelse:

«Vi har blitt gjort oppmerksom på rapporter om at noen tilskuere har blitt utsatt for helt uakseptable kommentarer fra andre på Østerrike Grand Prix.»

«Vi tar dette veldig alvorlig og har tatt det opp med arrangørene og sikkerhetsfolkene, og vil snakke med de som har rapportert om hendelsene.»

«Denne typen oppførsel er uakseptabel og vil ikke bli tolerert.»

Lewis Hamilton har delt en tweet fra Jess McFayden, som er direktør for digital strategi hos Motorsport Network.

- Det er utrolig nedslående å se hvor mange som rapporterer trakassering hos #AustrianGP, skriver McFayden på Twitter.

Hun legger til at folk må gi beskjed til vakter eller politi dersom de ser eller opplever noe liknende.

Søndagens hovedløp går av stabelen klokka 15:00. Red Bulls Max Verstappen starter i pole, foran Ferraris Charles Leclerc og Carlos Sainz.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer