Formel 1s heldiggris

- Bare VM-tittelen er større, jublet David Coulthard på seierspallen i Monaco. Da var en frustrert Michael Schumacher allerede på vei til Princesse Grace-sykehuset for å besøke sin bror Ralf som ble skadd i et kræsj.

Skotten hadde mest flaks av alle under Formel-1 Grand Prix-løpet i gamblerparadiset Monte Carlo. Bare 9 av de 22 bilene som stilte til start kom til mål.

Monacos trange gater ble nok en gang en kirkegård for bilene utstyrt med verdens mest avanserte teknikk.

Overlevde

Men lykken smilte altså igjen til David Coulthard som styrte sin McLaren forbi alle fellene. 29-åringen er sterk kandidat til tittelen årets heldiggris.

For en måned siden overlevde han og kjæresten Heidi en ulykke med egen private jet. Da omkom de to pilotene mens Coulthard krabbet uskadd ut av vraket.

Seinere, etter å ha blitt toer i Spania Grand Prix, oppdaget legene at han hadde brudd i to ribben.

- Da gjorde det vondt underveis. Nå har jeg ingen smerter. De melder seg kanskje i morgen, etter seiersfesten, lo Coulthard i Monaco.

Mest utfordrende

Han har tidligere vunnet de tre øvrige Formel 1-klassikere, Silverstone, Spa og Monza, og manglet bare seieren i det legendariske gateløpet.

- Monaco er den mest utfordrende banen for oss førere. Nå gjenstår det bare VM-gullet for min del, mente skotten.

Forbannelse

Men helt fram til den 57. av 78 runder i fyrstedømmets gater var veien klar for Michael Schumacher. Han tok starten fra første spor og økte hele tida ledelsen som var på opptil 40 sekunder før Schumacher gjorde sin første og eneste pit-stopp.

Så slo det som Formel 1-førere etter hvert kaller «pole-forbannelse» til. Schumacher startet nemlig fra det beste startsporet, kalt pole, etter å ha vunnet kvalifiseringen.

Men av en eller annen grunn er pole blitt en forbannelse. Ingen førere som startet fra pole de siste tolv VM-løpene har klart å vinne. Denne gangen måtte Schumacher gi seg med brudd i hjulopphenget.

Finnen Mika Häkkinen er den siste som har vunnet fra pole - i Ungarn i august i fjor.