Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Formen er alarmerende

Tysklands største fotballmagasin om Moa.

HVA SKJER? Mohammed Abdellaoue framsto som en norsk målhingst da han kom til Hannover og Bundesliga i 2010. Nå ser det verre ut - og måltørken er blitt et tema i Tyskland. Her i duell med målvakt Markus Miller under oppvarming. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
HVA SKJER? Mohammed Abdellaoue framsto som en norsk målhingst da han kom til Hannover og Bundesliga i 2010. Nå ser det verre ut - og måltørken er blitt et tema i Tyskland. Her i duell med målvakt Markus Miller under oppvarming. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos Vis mer

(Dagbladet): - Abdellaoue og den lange ventetida, lyder en overskrift i siste utgave av Kicker.

Det velrenommerte, tyske fotballmagasinet vier Mohammed Abdellaoue (26) oppmerksomhet, og omtaler formen som alarmerende. Årsaken er at den norske landslagsspilleren ikke har scoret i Bundesliga siden 4. februar.

Eller med rene ord:  Det har gått 242 dager!

- Jeg kommer til gode sjanser, men må bare jobbe videre, sier Moa til Kicker, som legger til for egen regning:

Skal han spille videre for laget, må han også sette sjansene.

To fantastiske sesonger 26-åringen kom fra Vålerenga til Hannover i 2010. De to første sesongene var mer eller mindre fantastiske. Moa scoret henholdsvis 10 og 11 mål i Bundesliga.

Seks kamper ut i årets sesong glimrer nettkjenningene med sitt fravær. Nordmannen har ikke startet en eneste kamp, men er blitt byttet innpå fire ganger.

Etter seks serierunder har han fått spille  84 minutter til sammen. Det eneste lyspunktet var det som skjedde etter 23 minutter i Europa League-kvaliken mot Sevilla 25. august. Moa sendte Hannover i ledelsen - i en kamp som endte 1-1.

397 DAGER SIDEN: Mohammed Abdellaoue sliter ikke bare i Hannover. I dag har det gått 397 dager siden han scoret for landslaget. Det skjedde mot Island 2. september 2011.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
397 DAGER SIDEN: Mohammed Abdellaoue sliter ikke bare i Hannover. I dag har det gått 397 dager siden han scoret for landslaget. Det skjedde mot Island 2. september 2011. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Men i Bundesliga står han oppført med en smultring i målprotokollen.

Savner fulltreffer - Bare jeg får inn en fulltreffer, er jeg i gang igjen, sier Moa, ifølge Kicker. Hannover ligger på 5. plass i Bundesliga. Szabolcs Huszti er lagets toppscorer med tre mål.

Sist Moa scoret for landslaget, var mot Island 2. september. Eller med rene ord: Det har gått 397 dager!

Totalt har han fem mål på 22 landskamper.

12. og 16. oktober møter Norge henholdsvis Sveits og Kypros i VM-kvaliken. Det er med andre ord en svært målrusten Moa som stiller med flagget på brystet.

Det passer Drillo mildt sagt dårlig.

ALARMERENDE: Kicker denne uka.
ALARMERENDE: Kicker denne uka. Vis mer