GJENNOMKJØRING: Petter Northug på vei mot målstreken med Maxim Vylegzjanin rett bak. Marcus Hellner (utenfor bildet) gikk Sverige inn til tredjeplass i Nove Mesto. Foto: Petr David Josek, AP/Scanpix
GJENNOMKJØRING: Petter Northug på vei mot målstreken med Maxim Vylegzjanin rett bak. Marcus Hellner (utenfor bildet) gikk Sverige inn til tredjeplass i Nove Mesto. Foto: Petr David Josek, AP/ScanpixVis mer

- Formen er dårlig. Det var bekmørkt underveis

Northug kaller stafett-triumfen «en gjennomkjøring».


(Dagbladet): Petter Northug gjorde som han ville i spurten, og henviste Russland med Maxim Vylegzjanin og Sverige med Marcus Hellner til henholdsvis andre- og tredjeplass på dagens stafett i Nove Mesto.

Og det til tross for at Northug selv mener formen hans er langt unna toppnivå.

- Formen er dårlig, det er bekmørkt underveis, sier han til NRK.

Men tempoet på sisteetappen ble aldri det helt store, og dermed klarte Northug å henge greit med tetgruppa. Marcus Hellner fattet ikke hvorfor ingen av konkurrentene forsøkte å stikke fra Northug før spurten. Selv forsøkte han, men var ikke pigg nok til å lykkes.

Dermed ble jobben relativt enkel for Northug, som kalte ankeretappen for «en gjennomkjøring».

- Det er bare ti kilometer, da. Det er opp en liten bakke og skli ned igjen. Fire sånne drag bør jeg tåle selv om jeg er i dårlig form. Du blir stiv, men jeg har bare godt av å få en sånn gjennomkjøring, det er det jeg tenker.

Og med middels fart, ble stafetten avgjort på taktikk og maksfart på de siste hundre meterne. Der er Northug stort sett uslåelig uansett form.

- Det er en mental krig på en stafett. Oppe i hodet var jeg innstilt på krig, og det var nok det som var det viktigste i dag, sier Northug selv.