-  Formen er fantastisk bra

Magne Hoseth (25) trodde han skulle briljere fra første spark etter returen til Norge, og svartmalte situasjonen da ting ikke gikk hans vei. Nå tror han motgangen er over.

JORDAL (Dagbladet): De fleste trodde at Hoseth skulle bli en av Tippeligaens store profiler etter overgangen fra FC København i sommer - og at godt spill på Vålerenga skulle føre ham tilbake på landslaget.

Ingen av delene har skjedd.

-  Det har ikke akkurat vært noen dans på roser, nei, erkjenner Magne Hoseth.

Har trengt tid

-  Da jeg kom til Vålerenga i sommer ble det forventet store ting av meg, og for å være ærlig forventet jeg også selv at jeg skulle prege laget umiddelbart. -  Men det har tatt tid å venne seg til den norske måten å spille fotball på. Jeg har trengt tid på å tilpasse meg en mer gjennombruddshissig stil. Motgangen har tæret på selvtilliten min. Men jeg vet jo selv at jeg har så mye mer å gå på, og hvor god jeg kan være, sier han til Dagbladet.

Fantastisk form

Kanskje får vi se det allerede mot Viking i morgen.

Gårsdagens trening på Jordal tydet på at Hoseth får tillit sentralt sammen med Thomas Holm. Der han bare har spilt sporadisk i høst. Hoseth har tenkt å gripe sjansen med begge beina.

 SMILER: Etter en tung tid, har Mange Hoseth fått tilbake både formen og humøret. Det er trener Kjetil Rekdal (t.h.) glad for. Alle foto: Frank Karlsen
SMILER: Etter en tung tid, har Mange Hoseth fått tilbake både formen og humøret. Det er trener Kjetil Rekdal (t.h.) glad for. Alle foto: Frank Karlsen Vis mer

-  Jeg er i fantastisk bra form akkurat nå. Det løsnet veldig etter bortekampen mot Steaua Bucuresti, sier han.

Overskudd

-  Hva har skjedd?-  Jeg har ikke peiling, men jeg føler det på kroppen. Den kjennes lettere, pasningene sitter og jeg mister sjelden ballen. Kanskje forklaringen er litt mer overskudd. Og ikke minst selvtillit, sier Hoseth til Dagbladet.

Tilføre landslaget

Kjetil Rekdal skryter av forvandlingen.

-  Han har vært veldig god den siste tida. Magne var vant med en helt annen type fotball i Danmark, sier han.

-  Etter at han kom hit har han jobbet hardt med å omstille seg. Nå viser han at han er en god fotballspiller, forklarer Rekdal.

Hoseth føler til og med at han har noe å tilføre landslaget - og leker med tanken på å bruke serieinnspurten til å stå fram som en av de formspillerne Hareide vil ha til playoff-kampene.

-  Tidligere i år har jeg ikke følt jeg har noe å tilby. Men ja - nå føler jeg det.

PS! Faren til Tore Andre Flo døde nylig, og det er usikkert om Tore André blir med til Stavanger. Christian Grindheim og Morten Berre er suspenderte og blir defintivt ikke med mot Viking. Kjetil Wæhler blir trolig heller ikke klar.

HODEDUELLEN: Steffen Iversen og Christian Grindheim stanget sammen på VIF-treninga i går.