Formen kommer til VM

Stian Eckhoff er ikke vant til å bli beste nordmann i skiskyting.

- Det er ikke vanlig kost for meg å bli beste nordmann, men den norske innsatsen på denne sprinten var ikke mye å hoppe i taket for, sa Stian Eckhoff (24) etter sin 9. plass på skiskyttersprinten. Bak seg på resultatlisten hadde han verdenscuplederen Ole Einar Bjørndalen (10), Egil Gjelland (14), Frode Andresen (15), Lars Berger (25) og Halvard Hanevold helt nede på 81. plass.

Det er skytingen som svikter for nordmennene. Ingen av dem skjøt feilfritt, og til sammen pådro de seg hele 15 strafferunder. I en løype som skiller så dårlig som denne er det ikke mulig å vinne hvis man ikke skyter fullt hus.

Vinner ble den russiske veteranen Sergej Tsjepikov. Mannen som ble olympisk mester på Lillehammer for ti år siden, fyller 37 år i neste uke. Han fikk følge på pallen av Janez Maric fra Slovenia og Tysklands Ricco Gross.

Fornøyd

Til tross for at det bare ble 9. plass, var Stian Eckhoff fornøyd med sin innsats. Skytingen gikk veldig bra - bare en strafferunde - og i sporet holdt han nesten helt til mål selv om han ble veldig sliten på slutten.

- Det mangler fortsatt en del før jeg er tilbake i den formen jeg var før jeg la meg på operasjonsbordet for å få fjernet blindtarmen i julen, sa Eckhoff. - Det er to uker til VM og jeg regner med at formen er kommet tilbake før det.

- Dette var nok mitt beste renn etter operasjonen. Jeg sto over fem individuelle renn og kunne vel også ha gått en stafett hvis jeg var blitt tatt ut. Jeg er veldig fornøyd med at jeg er kommet så fort tilbake, sa Eckhoff.

Gleder seg

Han er fortsatt litt stiv i arret, men det vil vedvare nærmere ett år. Det plager ham ikke lenger.

Stian gleder seg til søndagens fellesstart.

- Det er min form for konkurranse. Det er litt rått, fight mann mot mann og en mental konkurranse. Det går an å være litt lur og tjene en del på det. Dette blir show, sa Stian Eckhoff.

(NTB)

BEST: Stian Eckhoff ble beste nordmann med 9. plass.