-  Formidabelt tilfreds i dag

Aalesund har nå hele 11 poeng ned til Sandefjord, som ligger på tredjeplass. Trener Ivar Morten Normark gliser bredt, men tør ikke feire opprykket ennå.

-  Det er ikke avgjort ennå. Så lenge det er en teoretisk mulighet for at Sandefjord eller Kongsvinger kan ta oss igjen, så kan alt skje, sier Normark til Dagbladet.

Men treneren klarer ikke legge skjul på at han er strålende fornøyd med gutta, som kjempet seg tilbake fra 0- 1 til 2- 1-seier.

-  Jeg er formidabelt tilfreds. Med dagen, seieren, tabellposisjonen, humøret og formen til gutta. Seieren i dag var særdeles betydningsfull, det er en enorm forskjell på å ha fem og elleve poengs margin til Sandefjord, sier Normark.

Sandefjord åpnet best og tok ledelsen i regnværet etter bare 13 minutter, da Jørn Over Rønning headet i mål.

Snudde kampen

Først etter pause våknet hjemmelaget. Eirik Hoseth testet skuddfoten og Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet glapp ballen i stolpen, før Morten Moldskred omsider fikk hamret inn utlikningen i det 48. minutt.

-  Det var rufsete de første 15-20 minuttene, innrømmer Normark.

-  Men så kom vi tilbake og scoret de nødvendige målene for å ta poengene.

Kampen var preget av et øsende regnvær som gjorde gressmatta svært tung. Rune Johansen ble dagens mann da han avgjorde kampen 16 minutter før slutt med et flott skudd i hjørnet fra 16 meter.

-  Gutta har virkelig jobbet hardt. Vi var inne i en dårlig periode med tre tap på rad tidligere i høst. Etter det har vi snakket mye om å ta individuelt ansvar. Og det har gutta gjort. I tillegg har de tatt tilbake gleden ved å spille fotball. Ingenting er mer viktig enn det, sier Normark.

Må vinne to til

Neste helg møter Aalesund Bryne på bortebane. Så gjenstår toppoppgjøret mot Start 10. oktober på Kråmyra, deretter Hønefoss, Kongsvinger og Moss før sesongen er over.

-  Vi må vinne to kamper til for å være sikre. Vi satser på å starte poenghentinga neste helg med maksimal selvtillit fra kampen i dag, sier Ivar Morten Normark.

Og selv om treneren ikke vil innrømme det; neste år blir det langt større navn som gjester Kråmyra stadion.

KAMPFAKTA

1. divisjon

Aalesund- Sandefjord 2- 1 (0- 1).

Tilskuere: 4544. Mål: 0- 1 Jørn Ove Rønning (13), 1- 1 Morten Moldskred (48), 2- 1 Rune Johansen (74).

KLARE FOR FEST: Aalesund slo opprykksrival Sandefjord 2- 1 på Kråmyra i går. Med 4544 tilskuere i øsende regnvær er byen klar for Tippeliga neste år. - Seieren var særdeles betydningsfull, sier trener Ivar Morten Normark.