Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Formmessig har han mer å gå på

Seiler opp som storfavoritt to uker før VM.

IMPONERTE I CANADA: Alexander Kristoff leverte et nytt godt resultat under fredagens GP Quebec. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IMPONERTE I CANADA: Alexander Kristoff leverte et nytt godt resultat under fredagens GP Quebec. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Alexander Kristoff kjempet seg inn til en tredjeplass i fredagens GP Quebec.

Det canadiske endagsrittet skal normalt være for tøft for Kristoff, men «beistet fra Storhaug»  overbeviste nok en gang. Bak vinneren Rigoberto Uran ble han nummer to i kampen om andreplassen — kun slått av Michael Matthews.

Les mer: Kristoff imponerte i kupert klassiker

- Jeg prøvde alt jeg hadde, men løypen var hardere enn i fjor fordi de hadde tatt bort noen av de flate partiene, sier Kristoff i en pressemelding fra laget.

- Jeg visste at avslutningen ikke var perfekt for meg. Med det i bakhodet så er jeg veldig fornøyd med en tredjeplass.

Lover godt for VM

Under fjorårets utgave sprakk nordmannen på oppløpet og fullførte på en 21. plass, sju sekunder bak vinneren Simon Gerrans. Tredjeplassen i en antatt hardere løype viser at han har tatt nye steg skal vi tro Stein Ørn.

- Med tanke på VM ser det veldig lyst ut. Løypen ligner veldig på den i Richmond. Den i Quebec er faktisk hardere enn i VM. I fjor var han ikke i nærheten her i en lettere løype. Han klatret jo også opp på andreplass på UCI sin verdensranking, det sier jo bare litt om den sesongen han har hatt, sier treneren til procycling.no

Sjekk verdensrankingen i bunn av artikkelen!

Det var en veldig bra prestasjon isolert sett, men han kunne faktisk vunnet om han hadde fått hjelp på slutten der. Han var dårlig posisjonert når spurten gikk, legger Ørn til.

Ønsker ikke favorittstempel

Slik det ser ut nå er Alexander Kristoff kanskje den største favoritten til å stikke av med regnbuetrøya når VM-fellestarten går i Richmond den 27. september. 

- Formmessig har han jo faktisk enda mer å gå på. Planen var ikke å prestere resultater i disse løpene. Vi ønsker ikke å gå inn i et VM med favorittstempel, som regel er det en outsider som stikker av med seieren.

- Da har dere gjort det vanskelig for dere selv, eller?

- Det kan du si, men jeg er litt glad for at Alexander ikke slo Matthews i går. Nå får Australia selvtillit, de har troen på at Matthews kan vinne. De er også meget samkjørte, siden de fleste sykler på samme lag til vanlig. Det er en fordel for Norge. 

I motsetning til tidligere år der Norge har hatt tre ryttere - stiller det seks mann i norske drakter på fellestarten i år. I tillegg til Kristoff er Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka), Sven Erik Bystrøm (Katjusja), Lars Petter Nordhaug (Team Sky), Vegard Breen (Lotto-Soudal) og Vegard Stake Laengen (Team Joker) på start. 

- Norge stiller med et godt lag, men vi kan ikke basere oss på å dra runde etter runde. Vi må ha igjen folk på de to siste rundene, det er der avgjørelsen faller. Om du har brukt opp alle før den tid er det sjanseløst, poengterer Ørn.

Rent treningsritt

Søndag vil Alexander Kristoff sykle enda et ritt i Canada. GP Montréal blir nordmannens siste ritt før verdensmesterskapet. Endagsrittet - som ble vunnet av Lars Petter Nordhaug i 2012 - er en del tøffere enn i Quebec, og Ørn er ikke veldig optimistisk på Kristoffs vegne.

- Montreal blir et rent treningsritt. Det ligner ikke på VM i det heletatt. Han vil selvfølgelig kjøre alt han kan, men noe resultat der er urealistisk.

- Rittene i Canada er den beste oppkjøringen du kan få til VM med tanke på både løypeprofil og tidssone. Du ser jo at mange av de som sannsynligvis vil være høyt oppe i VM er her. Matthews, Van Avermaet og Kwiatkowski blir alle farlige i VM, melder Ørn.

UCI World-Tour
1. Alejandro Valverde (Movistar) 555 p. 
2. Alexander Kristoff (Katjusja) 453 p.
3. Chris Froome (Team Sky) 430 p.
4. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) 407 p.
5. Nairo Quintana (Movistar) 367 p.
6. Joaquim Rodriguez (Katjusja) 344 p.
7. Greg Van Avermaet (BMC) 324 p.
8. Richie Porte (Team Sky) 314 p.
9. Rigoberto Uran (Etixx-Quickstep) 301 p. 
10. John Degenkolb (Giant-Alpecin) 286 p. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

VIL IKKE HA FAVORITTSTEMPEL: Trener Stein Ørn vil ikke at eleven skal ha favorittstempel før VM, det kan bli vanskelig nå. Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE HA FAVORITTSTEMPEL: Trener Stein Ørn vil ikke at eleven skal ha favorittstempel før VM, det kan bli vanskelig nå. Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!