Skattelister 2021:

Formuen økte betraktelig

Flere av landslagsprofilene kan smile hele veien til banken.

FORMUEN ØKTE: Erling Braut Haalands formue økte med mer enn 15 millioner kroner. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters
FORMUEN ØKTE: Erling Braut Haalands formue økte med mer enn 15 millioner kroner. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen ble likningstallene for 2021 offentliggjort.

I 2020 hadde Erling Braut Haaland en formue på 76 millioner kroner. Den har økt til over 92 millioner kroner i 2021. Jærbuen spilte hele dette året i Borussia Dortmund, og hvor mye han tjente er usikkert.

Den på herrelandslaget som tjente mest var Omar Elabdellaoui. Dette året spilte han i den tyrkiske storklubben Galatasaray, og tjente over 19 millioner kroner. Formuen var på over 16 millioner kroner.

Fra null til 79 millioner

Det er et stort hopp ned til 2.-plassen på listen hvor man finner Jens Petter Hauge. Han spilte første halvdel av året i AC Milan og andre halvdel av året på lån i Eintracht Frankfurt. Han tjente 9,3 millioner kroner og hadde en formue på null kroner.

MILLIONFORMUE: Arsenal og landslagets kaptein Martin Ødegaards formue økte fra null kroner til 79 millioner kroner i 2021. Foto: Mark Pain / Pa Photos
MILLIONFORMUE: Arsenal og landslagets kaptein Martin Ødegaards formue økte fra null kroner til 79 millioner kroner i 2021. Foto: Mark Pain / Pa Photos Vis mer

Martin Ødegaards formue gikk fra null i 2020 til over 79 millioner kroner i 2021. Han spilte første halvdel av året på lån i Arsenal, før han ble hentet permanent på sommeren.

Flere av landslagsspillerne spilte i utlandet, og har bare oppført deler av inntektene i Norge.

Stort sprik

Det er et stort sprik mellom kvinnelandslaget og herrelandslaget. Nåværende landslagstrener Hege Riise tjente mest på kvinnelandslaget i 2021. Hun var hovedtrener for England fram til sommeren og ledet Storbritannias kvinnelandslag til OL-gull i Tokyo. Hun tok over Norges J19-landslag etter sommeren, og tjente i like overkant av én million kroner.

MILLIONINNTEKT: Hege Riise tjente over én million kroner i 2021. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
MILLIONINNTEKT: Hege Riise tjente over én million kroner i 2021. Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer

Den som tjente mest av spillerne er Julie Blakstad. Den nåværende Manchester City-spilleren spilte hele året i Rosenborg og hadde en inntekt på over 800 000. Formuen var på nesten det samme.

Lyon-spiller Ada Hegerberg hadde en formue på 4,3 millioner kroner. Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen følger like etter med sine 4,2 millioner kroner i 2021.

Mange av spillerne er bosatt i utlandet. Tallene viser bare skattbare inntekter og formue i Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer