Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fornøyd eier av Premier Leagues «dårligste» lag

Han er ikke som andre investorer.

Andy Appleby gjorde som så mange andre utenlandske investorer da han kjøpte seg en engelsk fotballklubb. Og til tross for at Derby gjør det rekorddårlig, er han fornøyd.

Mens Malcom Glazer, som eier Manchester United, håper at klubben skal ta sitt 17. ligagull har Appleby bare én ting å håpe på; at Derby ikke skriver historie som den klubben med færrest poeng i en eliteseriesesong.

Appleby smiler

For Derby har spilt alt annet enn bra denne sesongen. Med bare én seier på 30 kamper og 22 tap er klubben så godt som klare for nedrykk.

Dermed skulle en tro at klubben har tapt seg i markedsverdi, og blitt en hodepine for eieren. Men Appleby smiler ennå.

Etter 0-1-tapet for Manchester United forrige helg var han full av superlativer.

- Det var en spektakulær dag. Det var en fantastisk kamp, og laget spilte kjempebra. Uten å være overdramatisk så kan jeg si at det var en historisk dag fordi klubben er inne i en av de verste sesongene noensinne, men likevel er det så stor støtte blant fansen, sa den amerikanske eieren.

- Mange var skeptiske

FORNØYDE: Derby-manager Paul Jewell (t.v.) og eier Andy Appleby Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX
FORNØYDE: Derby-manager Paul Jewell (t.v.) og eier Andy Appleby Foto: DARREN STAPLES/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Kampen mot United var den andre kampen amerikaneren så siden han tok over klubben i januar.

Da han kjøpte opp klubben var det flere som lurte på hva han drev med. Klubben har ikke vunnet serien siden 1975, og kommer antakeligvis til å spille på nivå to neste år.

- Mange var skeptiske da han tok over. Man lurte på hvorfor noen ville putte penger i Derby i stedet for i en mer etablert klubb midt på tabellen, sier John Hemsworth som leder supporterklubben.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media