Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fornøyd Grødum vil vinne 10.000-meteren

- Tror jeg har brukbar sjanse.

Ingen maktet å straffe Øystein Grødums kruttsterke 5000 meter i skøyte-VM lørdag. Nordmannen satte alle på plass med 6.22,31.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er godt å få en bekreftelse på at jeg er med blant de beste. Dette var min tredje strake seier internasjonalt, sier Grødum til NTB.

Nå satser han alt på å vinne også søndagens 10.000-meter.

- Jeg tror jeg bør ha en brukbar sjanse. Men Bob de Jong har tidene mine å gå på, og blir nok en tøff utfordrer, sier Grødum.

Det ble helt stille i den nye Krylatskoje-hallen i Moskva da arendalitten passerte 600 meter etter en rundetid på 28,9. Parkamerat Sven Kramer ble raskt parkert, og Grødum kjørte sitt eget løp med jevne 30-runder; den «tregeste» på 30,7.

Distanseseieren ble sikret i overbevisende stil og var gull verdt for nordmennene, som søndag må klare seg uten Eskil Ervik som pådro seg hjernerystelse på 500-meteren.

- Jeg fikk en rask start, men klarte å dra ned tempoet og finne rytmen. Det ble et jevnt og fint løp, sier Grødum.

Trodde på bedre tider

image: Fornøyd Grødum vil vinne 10.000-meteren

Regjerende verdensmester Chad Hedrick i siste par var nærmest å tukte Grødum, men en sterk avslutning til tross ble det 2. plass på amerikaneren. Han var 1,30 bak nordmannen.

Nederlandske Bob de Jong forsøkte seg også på de siste rundene, men måtte nøye seg med 3. plassen på 6.24,12.

- Jeg trodde det skulle bli mye bedre tider, men isen var rett og slett ikke bra nok, sier Grødum, som ligger helt nede på 17. plass i sammendraget etter en skuffende 500 meter.

- Det var en forferdelig dårlig 500 meter. Jeg tullet fælt i starten og klarte heller ikke å avslutte skikkelig.

>MEL>Ingen medaljekandidater

Unggutten Håvard Bøkko fikk det tungt i par mot europamester Jochem Uytdehaage, men holdt 31-runder til det gjensto bare 1200 meter og kom i mål på greie 6.39,84 og 14. plass. Nederlenderen gikk inn til 6,27,87 og 7. plass.

- Det er ikke så galt med 6,39 når man er så ung som Håvard, sier landslagets assistenttrener Øystein Haugen til NTB.

Sammenlagt er Norge ute av medaljekampen ettersom Ervik er ute. Shani Davis, fjorårets sølvvinner, leder foran landsmannen Hedrick. 18-årige Sven Kramer er nummer tre, mens Carl Verheijen og Uytdehaage følger på de neste plassene. Bøkko er Norges beste på 12. plass.

- Det er litt kjipt for sammenlagtbiten at Ervik er ute. Han kunne ha vært med og kjempet om en medalje. Nå må vi bare håpe på at vi får en medalje på 10.000 meter søndag, sier Haugen.

(NTB)