Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fornøyd Lasse tilbake på pallen

Lasse Kjus mot Østerrike. Det er situasjonen blant utfor-folket når 1997 skal bli 1998. I går ble Lasse treer i Bormio - en liten skiglipp unna seieren. Men det ødela ikke nyttårshumøret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er kjempefornøyd med kjøringen, selv om det ikke ble seier. Den eneste feilen jeg vet jeg gjorde, var ved mellomtida halvveis ned i løypa. Ellers synes jeg det gikk veldig bra, sier Lasse Kjus til NTB.

Utforkonkurransene i Bormio i romjula har gitt Lasse den nødvendige bekreftelsen på at allround-satsingen ikke har skadet fartsformen. Og han fikk vist at det absolutt er mulig å lage uorden i den østerrikske utfordominansen.

To trinn opp

Mandag endte Lasse som nummer fem i Bormio - slått av fire østerrikere. I går rykket han to plasser fram og inn på pallen. Bare Andreas Schifferer og Werner Franz fra verdens beste fartslag var kjappere.

Og fortsetter Lasse å klatre to trinn for hvert renn, er det bare å regne seg fram til hvor moro det blir når utfor-folket samles i Wengen om to og en halv uke.

Gnistrende kjøring

En stund så det ut til at Lasse skulle kopiere sin to år gamle utforseier i Bormio. Han kjørte gnistrende i begynnelsen av løypa og hadde en ledelse på Schifferer på over halvsekundet. Men mot slutten glapp det litt for ham.

Likevel holdt det til sesongens andre pallplassering i utfor.

Med klart stigende formkurve i slalåm suser han dermed opp som klar favoritt til kombinasjonsgullet i OL. I tillegg til å utfordre de østerrikske utfor-spesialistene. Og i Nagano blir det færre av dem. I går var det seks ganger Østerrike blant de åtte beste. I OL kan de ikke stille med flere enn fire.

Men det er uansett mange verdenscup-uker til, og Lasse har nok å gjøre før han skifter til OL-antrekk og drar til Japan.

Først skal han som snarest innom gamlelandet for å sende opp raketter og ønske det nye året velkommen, før han fortsetter allround-tilværelsen i Kranjska Gora første helgen i januar.

Der venter hodepine-øvelsen storslalåm.

Sliter fortsatt

- Tredjeplassen i dag gir god selvtillit, men den hjelper ikke på storslalåmformen. Der sliter jeg, sier Lasse.

Han har brukt romjula til å finpusse teknikken, men får det fortsatt ikke til å klaffe.

- Det er venstresvingene jeg ikke får til. Egentlig er det litt merkelig, men jeg har problemer og vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å komme på rett kjøl igjen.

Lasse Kjus
PÅ PALLEN: -Tredjeplassen i dag gir god selvtillit, sier Lasse Kjus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!