Fornøyd Lasse tilbake på pallen

Lasse Kjus mot Østerrike. Det er situasjonen blant utfor-folket når 1997 skal bli 1998. I går ble Lasse treer i Bormio - en liten skiglipp unna seieren. Men det ødela ikke nyttårshumøret.

- Jeg er kjempefornøyd med kjøringen, selv om det ikke ble seier. Den eneste feilen jeg vet jeg gjorde, var ved mellomtida halvveis ned i løypa. Ellers synes jeg det gikk veldig bra, sier Lasse Kjus til NTB.

Utforkonkurransene i Bormio i romjula har gitt Lasse den nødvendige bekreftelsen på at allround-satsingen ikke har skadet fartsformen. Og han fikk vist at det absolutt er mulig å lage uorden i den østerrikske utfordominansen.

To trinn opp

Mandag endte Lasse som nummer fem i Bormio - slått av fire østerrikere. I går rykket han to plasser fram og inn på pallen. Bare Andreas Schifferer og Werner Franz fra verdens beste fartslag var kjappere.

Og fortsetter Lasse å klatre to trinn for hvert renn, er det bare å regne seg fram til hvor moro det blir når utfor-folket samles i Wengen om to og en halv uke.

Gnistrende kjøring

En stund så det ut til at Lasse skulle kopiere sin to år gamle utforseier i Bormio. Han kjørte gnistrende i begynnelsen av løypa og hadde en ledelse på Schifferer på over halvsekundet. Men mot slutten glapp det litt for ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Likevel holdt det til sesongens andre pallplassering i utfor.

Med klart stigende formkurve i slalåm suser han dermed opp som klar favoritt til kombinasjonsgullet i OL. I tillegg til å utfordre de østerrikske utfor-spesialistene. Og i Nagano blir det færre av dem. I går var det seks ganger Østerrike blant de åtte beste. I OL kan de ikke stille med flere enn fire.

Men det er uansett mange verdenscup-uker til, og Lasse har nok å gjøre før han skifter til OL-antrekk og drar til Japan.

Først skal han som snarest innom gamlelandet for å sende opp raketter og ønske det nye året velkommen, før han fortsetter allround-tilværelsen i Kranjska Gora første helgen i januar.

Der venter hodepine-øvelsen storslalåm.

Sliter fortsatt

- Tredjeplassen i dag gir god selvtillit, men den hjelper ikke på storslalåmformen. Der sliter jeg, sier Lasse.

Han har brukt romjula til å finpusse teknikken, men får det fortsatt ikke til å klaffe.

- Det er venstresvingene jeg ikke får til. Egentlig er det litt merkelig, men jeg har problemer og vet ikke helt hva jeg skal gjøre for å komme på rett kjøl igjen.

Lasse Kjus
PÅ PALLEN: -Tredjeplassen i dag gir god selvtillit, sier Lasse Kjus.