Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fornøyd med 18. plass

Kjetil André Aamodt fikk ikke opp farta i bakken.

Kjetil André Aamodt var fornøyd med 18. plassen i verdenscuprennet i storslalåm i Alta Badia søndag, men lagmessig skuffet nordmennene.

Norske alpinister har aldri fått det helt til å klaffe i den krevende traseen i Alta Badia, men det er sjelden det er gått så dårlig som det gjorde søndag. Både Lasse Kjus og Truls Ove Karlsen kjørte ut i første omgang. De som fikk kjøre finaleomgangen plasserte seg mellom nummer 18 og 24.

- Målet mitt med dette rennet var å kvalifisere meg til finaleomgangen. Det klarte jeg. Derfor er 18. plassen bra for mitt vedkommende, selv om jeg må innrømme at jeg hadde håpet at kjøringen hadde vært litt raskere i annenomgangen. At jeg ikke kjørte noen tideler fortere kom av at jeg ikke helt klarte å slappe av, sa Kjetil André Aamodt til NTB.

Canadieren Thomas Grandi vant foran østerrikeren Benjamin Raich og den sveitsiske veteranen Didier Cuche, som delte 3. plassen med Hermann Maier.

Kalle Palander ledet for Finland etter første omgang, men halvveis nede i traseen i finaleomgangen kjørte han ut.

Positivt

- Jeg mener absolutt at 18. plassen her er positiv for meg, men for laget er ikke dette på noen måte godt nok, sa Aamodt.

Han kom til Alta Badia med femteplass fra bingorennet i utfor i Val Gardena lørdag, så for Aamodt har helgen vært bra.

- Jeg ser positive ting hele tiden, og jeg vet nå at det er mulig for meg å komme tilbake i toppen. Men jeg trenger nok litt tid, slo Aamodt fast.

- Det er små marginer som skiller. Det er ikke lenge siden vi hadde Kjus på toppen av seierspallen og Aksel (Lund Svindal) på fjerdeplass. Jeg tror derfor at den svake laginnsatsen her kan snu seg til noe positivt igjen neste gang, sa Kjetil André Aamodt.

Han mente at det isete underlaget passet dårlig for de norske kjørerne. Årsaken er at nordmennene har trent lite på isunderlag hittil i år, men Aamodt var også optimist på vegne av laget.

- Dette kan snu seg fort. Allerede om et par dager kjører vi nytt storslalåmrenn i Flachau. Da kan både Aksel og Lasse være på pallen igjen, mente Aamodt.

Ingen bra dag

- Det er vel bare å slå fast at dette ikke var noen bra dag, men jeg kan ikke deppe over denne 22. plassen, for det er nye renn og nye muligheter om et par dager igjen, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han gjorde en kjempemiss på toppen i annenomgangen, og da var løpet hans ødelagt.

- Jeg mistet hodet etter missen, samtidig som jeg ble både stresset og litt forbannet. På den måten var det umulig å ta igjen det tapte. Dette rennet får jeg vel bare glemme raskest mulig, sa han.

Bjarne Solbakken på 24. plass sliter fortsatt med tekniske ting i kjøringen sin, mens unggutten Kjetil Jansrud fra Vinstra virkelig overrasket med 19. plass. Han kjørte seg opp ti plasser etter en glimrende annenomgang.

Ved siden av Kjus og Truls Ove Karlsen som begge kjørte ut i første omgang, klarte ikke Andreas Nilsen å kvalifisere seg. Etter helt ordinær kjøring endte han på 41. plass.

(©NTB)

FORNØYD: Kjetil André Aamodt er glad for at han klarte å kvalifisere seg til 2. omgangen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media