Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fornøyd med å lede menneske-klassen

- Martin går i maskinklassen, mener Petter Northug.

FORNØYD:  Petter Northug gikk ei god tremil i Lenzerheide i dag, men innser at Martin Johnsrud Sundbys sammenlagtledelse blir omtrent umulig å hente inn. Foto: EPA / NTB Scanpix
FORNØYD: Petter Northug gikk ei god tremil i Lenzerheide i dag, men innser at Martin Johnsrud Sundbys sammenlagtledelse blir omtrent umulig å hente inn. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): Petter Northug jublet over å bli nummer to i tremils-fellesstarten i Lenzerheide. Da han slo Dirdik Tønseth og Sjur Røthe i spurten kom en triumferende knyttneve opp. Et sjeldent syn egentlig, å se nettopp han juble for noe annet enn seier.

Men med den formen Martin Johnsrund Sundby viser om dagen, er det kanskje forståelig nok. Som Petter selv sier:

- Martin er en maskin nå. Vi andre er mennesker.

En seier i Tour de Ski er det eneste Petter Northug mangler på merittlista si. Men så lenge Johnsrud Sundby har opparbeidet set et forsprang på ett minutt og 18 sekunder allerede - etter to skirenn - innser han at det kanskje ikke blir noe av det denne gangen heller, i hans tiende forsøk.

- Slik det er nå er det mer realistisk å titte seg over skuldra enn å se framover, sier Northug og mener at det er viktigere for ham å holde de andre bak seg enn å prøve å ta igjen Martin Johnsrud Sundby.

Sprint-håpet - Er det helt umulig?

- Den eneste lille muligheten - eller håpet - ligger vel i sprinten i Obesrtdorf. Det kan være et løp som passer meg bra. Men nå viste jo Martin i Kuusamo at han kan gå bra klassisk-sprinter også. Så det er ikke sikkert det er så mye å hente der heller.

- Men så lenge jeg er nummer to i Tour'en skal jeg krige jeg, sier Petter Northug.

- Du mener Tour'en er avgjort allerede?

- På en måte ble vel mye avgjort nå, som vi trodde på forhånd.

- Vil en andreplass i Tour de Ski være en slags seier for deg nå?

- Da må jeg i alle fall være historisk!

Savner svenskene Svenske Aftonbladet ba Petter beskrive den svenske troppen i Tour de Ski. Til svar fikk de et flir, og dette svaret:

- Det er vanskelig å beskrive det med ord.

- Forsøk?

- Nei, det går ikke.

Beste svenske så langt i Tour de Ski heter for øvrig Simon Andersson, og er nummer 21, fire og et halvt minutt bak Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg skulle gjerne hatt Marcus Hellner og Calle Halfvarsson her og fightet mot de, sier Northug.

I morgen avsluttes første del av Tour de Ski med en ti kilometer jaktstart i Lenzerheide. For Petter Northug handler det ikke lenger om å jage teten men å forsvare andreplassen.

- Ja, det blir litt sånn at en føler seg jaget nå, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media