- Fornøyd med alle kampene

To seire og ett tap for hockeylandslaget i helga.

Stabile prestasjoner og intensitet i spillet. Landslagstrener Roy Johansen registrerte mye positivt under helgens firenasjoners i ishockey.

Norge fulgte opp fredagens innledningstap (2-3) mot vertsnasjonen Danmark med seire mot Polen (5-3) og Frankrike (2-1) på henholdsvis lørdag og søndag.

- En veldig bra turnering. Jeg er fornøyd med gjennomføringen av alle kampene. Det var meget oppløftende. Vi var stabile og spilte med høy intensitet, sier Roy Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I fravær av eldre og mer etablerte spillere har landslagstreneren latt flere av de yngste spillerne i hockey-Norge fått en smakebit på hva som kreves mot tøff internasjonal motstand på seniornivå.

Fire av spillerne i firenasjoners, Martin Røymark, Jonas Holøs, Lars Løkken og Mathis Olimb, er normalt hjemmehørende på U20-landslaget.

- De legger mye i det individuelle treningsarbeidet, vil mye med det de holder på med og klarte seg veldig bra i turneringen. Det er gledelig å se at det gror godt på de aldersbestemte landslagene. At det stadig vekk melder seg på nye spillere, mener landslagssjefen.

Erfaringen ungguttene fikk i helgens turnering blir verdifull ballast når U20-VM skal avvikles i desember.

Sju innslupne mål på tre kamper er gledelig for en trener som har terpet og terpet på lagets forsvarsarbeid.

- Det var god samhandling defensivt. Formasjonene satt bra i spill fem mot fem, men det er et resultat av et langsiktig arbeid, sier Roy Johansen.

Norske målscorere mot Frankrike søndag: Jonas Andersen og Eirik Skadsdammen.

(ANB)

FORNØYD TRENER: Roy Johansen.
SLO FRANKRIKE: Pål Johnsen og Tommy Marthinsen i duell med Cyril Papa. Norge vant 2-1.