- Fornøyd med deltakelse

Sykle til jobben slutt for i år.

Du kan fortsatt registrere din aktivitet. Logg deg inn her.

(Dagbladet.no): Etter ni uker med sykling og mosjonering er Sykle til jobben-aksjonen ferdig for i år. Deltagelsen har vært bra, selv om alle tallene fortsatt ikke er klare.

Generalsekretær i arrangørorganisasjonen Norges mosjons og bedriftsidrettsforbund (NMBF), Atle Hunstad er fornøyd med oppslutningen til årets aksjon.

- Vi har hatt stor pågang, og det har vært mye engasjement fra deltakerne. Vi vil gjerne få takke alle ivrige syklister for innsatsen, sier Hunstad.

Et sprekere Norge

NMBFs visjon er å skape et sprekere Norge. Gjennom aksjonen får organisasjonen flere titusener av arbeidstakere opp på sykkelsetet, og tråkker til for egen helse. Over halvparten av de spurte i en undersøkelse fra i fjor sa at de byttet transportmiddel under aksjonsperioden fra motorisert til egne krefter.

- Vi får tilbakemeldinger om at deltakerne ønsker at aksjonen skal vare lenger. Men vi har mange andre viktige oppgaver som også må gjøres. Likevel håper jeg at deltakerne fortsatt sykler utover sommeren og høsten, sier han.

På kontoret på Ullevål Stadion ligger det kasser med premier som venter på å sendes ut til vinnere av aksjonen.

PÅ VEI: Helsepersonell er på vei til Nordkapp. Foto: BENTE EIKSUND
PÅ VEI: Helsepersonell er på vei til Nordkapp. Foto: BENTE EIKSUND Vis mer

- Vi vil trekke ut tilfeldige vinnere og klassevinnere etter ferien, forklarer Hunstad. Som legger til at den viktigste premien for alle syklister bør være en forbedret form før sommeren.

Bort fra sykdommer

I går ble også Helsestafetten 2006 avsluttet med et brak. Ordfører på Nordkapp, Ulf Syvertsen, tok sporty oppgaven med å fullføre stafetten og sykle siste etappe.

- Det er viktig å være aktiv og det er aldri for sent å begynne å trimme, sier Syvertsen til Dagbladet.no.

Ordføreren kom nettopp tilbake fra et langt sykefravær. Han fikk hjerteinfarkt og fikk også diagnosen diabetes 2. Da han var kom tilbake på jobb på mandag, hadde han syklet seg bort fra begge sykdommene.

Her kan du lese mer om kampanjen og også generelle råd og tips om sykling.

FØLGEBIL: Tom Gundersen og Ole-Arne Eiksund tar en kort pust i bakken på sin etappe i Nord-Norge. Helsestafetten har fra Lindesnes til Nordkapp hatt en følgebil med seg.
<B>FORNØYD:</B> Siden ordføreren i Lindesnes startet stafetten var det ekstra hyggelig at Nordkapps ordfører, Ulf Syversen ble med på stafettens siste etappe. Her er Syvertsen (t.v) sammen med Tom Gundersen fra NMBF og Ole-Arne Eiksund fra GlaxoSmithKline.