NY NORSK REKORD: Ezinne Okparaebo (t.h.) løp 60 meter på 7,13 sekunder. Det er ny norsk rekord. Her i semifinalen mot britiske Asha Philip (t.v) og franske Myriam Soumaré (midten). Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB SCANPIX
NY NORSK REKORD: Ezinne Okparaebo (t.h.) løp 60 meter på 7,13 sekunder. Det er ny norsk rekord. Her i semifinalen mot britiske Asha Philip (t.v) og franske Myriam Soumaré (midten). Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB SCANPIXVis mer

Fornøyd med fire norske rekorder i friidretts-EM

Sportssjefen depper ikke tross null medaljer.

Sportssjef Ronny Nilsen var fornøyd med den norske innsatsen i helgens innendørs-EM i friidrett, selv om det ikke ble norske medaljer.

- Ni av våre ti utøvere presterte årsbeste, seks av dem satte personlige rekorder, og det ble fire norske rekorder. Jo, jeg synes det er all grunn til å være fornøyd med innsatsen, sa Ronny Nilsen til NTB søndag.

De norske rekordene kom ved Vladimir Vukicevic på 60 meter hekk med 7,69 sekunder, ved Line Kloster på 400 meter med 52,78 og ved Ezinne Okparaebo på 60 meter med 7,13 sekunder. Kloster satte forresten rekord to ganger, for hun løp på 53,15 i forsøket, og det var også rekord, før hun brøt 53 sekundersbarrieren i semifinalen.

Tre av de ti norske utøverne klarte å ta seg til finaler. Ved siden av Jaysuma Saidy Ndure (60 meter), var det Ezinne Okparaebo (60 meter) og Henrik Ingebrigtsen (3000 meter).

Store forventninger - Vi hadde stilt de største forventningene våre til Ezinne Okparaebo før mesterskapet. Hun hadde sølv og bronse fra de to siste europamesterskapene, men nådde ikke helt opp på seierspallen denne gangen.

- Likevel løp hun bra og fikk 7,16 sekunder i finalen. Det er den nest beste tiden hennes på distansen noen gang. Det var bare rekordtiden hennes fra forsøket på 7,13 som var bedre.

- Men nivået på sprinten er skyhøyt, så selv om det ikke ble medalje må vi kunne si at Okparaebo løp veldig bra, slo Nilsen fast.

Han sa også at alle de tre løpene den norske sprinteren løp i EM var på bedre tider enn hun har prestert tidligere i vinter.

Fin Ndure-utvikling - Jeg vil også si at Ndure løp sterkt og har utviklet seg bra i vinter. Det samme kan sies om Line Kloster. Hun fikk sjuendeplassen i EM totalt sett og er i ferd med å bli en 400-meterløper av internasjonalt format, mente sportssjefen.

Det er ikke bare utøverne i Göteborg som har prestert bra av norske friidrettsutøvere denne helgen. 20-åringen Per Magne Florvåg fra Sandnes har gått over 5,30 meter i stav og er klar for U23-EM, og i USA har Martine Borge løpt 800 meter på 2.05,29 og satt personlig rekord.

Framover skal Eivind Henriksen delta i European Winterthrowing, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal er mulig norsk deltaker i VM i terrengløp 24. mars.

Sommersesongen begynner for de fleste norske utøverne i slutten av mai eller begynnelsen av juni, men noen kan også komme til å satse på tidlig sesongåpning i USA. Mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen er en av dem som er aktuell for det, melder sportssjef Nilsen.

(NTB)