Fornøyd med løpet og 2. plassen

Liv Grete Skjelbreid Poiree endte på 2. plass i jaktstarten over 12,5 kilometer i verdenscupen i skiskyting i dag.

Hun ledet etter tre skytinger, men pådro seg en bom på siste stående skyting og måtte se seg forbigått av russiske Anna Bogali. Likevel var hun fornøyd med både løpet og 2. plassen.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg pådro meg to strafferunder etter bom på den første liggende skytingen. Jeg må vel si at jeg føler jeg er bedre til å skyte liggende enn det jeg fikk vist her, men selv om det så veldig mørkt ut etter de to bomskuddene klarte jeg å beholde roen, sa Liv Grete Skjelbreid Poiree til NTB etter løpet.

Hun kom på etterskudd etter å ha vært inne på standplass første gang, men samlet seg mesterlig og var med helt framme i teten etter å ha skutt feilfritt på andre liggende skyting.

Gikk hardt

- I og med at jeg kom litt på etterskudd i begynnelsen, måtte jeg gå knallhardt i midtpartiet for å henge med. Det klarte jeg bra uten å stivne, men jeg måtte betale for det, for jeg ble sliten, og det var hardkjøret midtveis som gjorde at jeg var sjanseløs mot Bogali på sisterunden, sa Skjelbreid Poiree.

Hun gikk ut fra siste skyting seks sekunder bak den russiske jenta etter å ha pådratt seg en strafferunde, men hun var sjanseløs på vei inn mot mål.

- Jeg hadde rett og slett ikke mer gass å gi, sa Liv Grete.

Hun la til at hun har en tendens til å åpne litt hardt.

Bortsett fra Skjelbreid Poiree var det ingen av de andre norske løperne som klarte å hevde seg helt i teten. Linda Tjørhom gikk et jevnt løp til pari og endte på 14. plass. Hun var ett tidel foran Gunn Margit Andreassen i mål, og Andreassen ble nummer 15.

Gro Marit Istad Kristiansen gikk svakt og kom inn til 27. plassen, tre minutter og 45 sekunder bak Bogali.

Til topps i verdenscupen

Etter 2. plassen søndag gikk Liv Grete til topps i verdenscupen, ett poeng foran Sandrine Bailly fra Frankrike.

- Det er klart det er moro å lede verdenscupen, men jeg tror ikke jeg kan vinne til slutt.

- Jeg føler meg ikke helt pigg og håper jeg har mer å gå på, for det svinger litt for mye for meg, sa Skjelbreid Poiree.

- Men det er moro å være med og kjempe i toppen, la hun til.

Hun sa også at hun tviler på om hun kommer til å gå verdenscuprennene i USA mot slutten av sesongen.

- Den avgjørelsen kommer jeg ikke til å ta før etter VM, men jeg har ingen tro på at jeg kan være med og kjempe helt i toppen i verdenscupen, og dersom det blir slik kommer jeg ikke til å reise til USA. Dersom jeg har en sjanse til å vinne v-cupen, må jeg kan revurdere den beslutningen, sa Liv Grete Skjelbreid Poiree til NTB søndag.

Anna Bogali vant sin aller første seier i verdenscupen, og hun var 16,7 sekunder foran Liv Grete i mål.

Tysklands Uschi Disl tok 3. plassen. Hun ble slått av Bogali med 53,3 sekunder.

(NTB)