- Fornøyd med medalje

Magne Hoseth depper etter tapet som langt på vei sender Molde ut av gullkampen. Men trener Kjell Jonevret hevder han vil være fornøyd om de kommer på pallen.

ÅH NEI: Moldes Magne Hoseth tar seg til hodet og depper etter at Moldes lange rekke på 13 kamper uten tap ble brutt mot Viking i går. Molde har nå sju poeng opp til serieleder RBK. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
ÅH NEI: Moldes Magne Hoseth tar seg til hodet og depper etter at Moldes lange rekke på 13 kamper uten tap ble brutt mot Viking i går. Molde har nå sju poeng opp til serieleder RBK. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

STAVANGER (Dagbladet): Aksel Berget Skjøsvik (22) ga Molde en drømmestart på kampen med en noe heldig scoring 17 minutter ut i kampen. Men det holdt ikke helt inn for et Molde-lag som stilte uten sin største stjerne, Makhtar Thioune.

Situasjonen ble ikke bedre av at en hofteskade holdt Magne Hoseth på benken fra start. Hoseth kom riktig nok innpå før halvtimen var spilt, på grunn av en skade på Jose Mota.

- Vi spilte uten to av ligaens beste spillere, det er klart at det merkes, uttalte Molde-trener Kjell Jonevret til Dagbladet etter kampslutt.

En sindig, men ikke nådig Jonevret oppsummerte kampen som «en skitkamp».

- Vi har spilt tretten kamper på rad uten tap, tapet måtte komme en gang. Det visste vi utmerketgodt. Mot viking spilte vi årsverste, men likevel er vi på høyde med Viking. Det er marginer som avgjør kampen, dessverre hadde vi ikke de med oss, sier Jonevret.


Ambisjon om topp seks

- Var det gulldrømmen som brast i dag?

- Nei, altså. Vi hadde som målsetning om å bli blant topp seks. Etter hvert som sesongen har utviklet seg, har vi justert opp målsetningen til medalje. Det høres kanskje litt pussig ut, men vier veldig fornøyde hvis vi kommer topp tre. Etter gårsdagens kamp i Stavanger ligger Molde syv poeng bak Rosenborg. I tillegg har trønderne en hengekamp mot Tromsø. Dermed kan luken fort bli på ti poeng. Selv om gullhåpet nok røk i går vil Jonevret fokusere på det positive.

- Jeg er godt fornøyd med sesongen. Og Viking trenger poengene mer enn oss, gliser den sympatiske svensken.

Før han kommer med et stikk til gamleklubben sin.

- En klubb på Vikings størrelse, det er de som skal være med og kjempe om seriegullet — ikke vi,sier Jonevret — med en fortid som Viking spiller.


Banke Aafk

- Er det cupen som får førsteprioritet nå?

- Nei. Vi skal vinne hver kamp.

Nå skal Aalesund få svi for dette på lørdag. Hvilken fest det skal bli, sier en oppglødd svenske.

Nettopp den entusiasmen er det som har kjennetegnet dette Molde-laget i år. En fantastisk glød, spilleglede — og et smil på lur.

Og på lørdag er mest sannsynlig Makhtar Thioune tilbake. Tippeligaens beste spiller skal sørge for at Aafk blir sendt hjem som slakt.


Liten stall

Molde-treneren mener han savner litt bredde i troppen for virkelig å utfordre Rosenborg om gullet.

- Nå får vi mye penger for Mame Biram Diouf. Men vi kan ikke hente en spiss fra Premier League for ti millioner kroner, slik som Rosenborg gjør. Vi må gjøre det på vår måte, sier Jonevret. Som ikke vil kommentere noen konkrete navn de har på blokka.

 

MATCHVINNER: Martin Fillo, her i duell med Magne Hoseth, scoret siersmålet 12 minutter før slutt. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
MATCHVINNER: Martin Fillo, her i duell med Magne Hoseth, scoret siersmålet 12 minutter før slutt. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX Vis mer