- Fornøyd med uavgjort mot ti mann

Henning Berg skryter av ungguttas innsats mot LSK.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn-Lillestrøm 3-3.

Michael Mifsud ga Lillestrøm ledelsen 3-1 med to praktscoringer i undertall etter at Kasey Wehrman ble utvist.

Så startet Lyn opphentingen, en opphenting som til slutt ga Tippeligaens yngste lag uavgjort mot Lillestrøms ti mann.

- Unggutta våre viser en fantastisk moral. Sjøl om det er hjemmebane og sjøl om vi er i overtall, skal vi være fornøyde med ett poeng, sier Lyns trener, Henning Berg, til Dagbladet.no.

Dramatisk kamp

Han påpeker at kampen bør ha vært publikumsvennlig nok for de 4473 tilskuerne på Ullevaal.

- Det er ikke kjedelig å se på Lyn nå om dagen, i alle fall. Det er rollercoaster (berg-og-dalbane) hver gang. Det har vært helt sinnssykt, sier han til TV 2 Zebra. 


Lyn-treneren var også imponert over Michael Mifsuds innsats for gjestene.

I SISTE SEKUND: Stefan Gislason scoret tre og et halvt minutt på overtid. Dermed snøt han LSK for tabelltoppen. Foto: Scanpix
I SISTE SEKUND: Stefan Gislason scoret tre og et halvt minutt på overtid. Dermed snøt han LSK for tabelltoppen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ikke lett for våre unge spillere å møte spillere på det nivået Mifsud presterer i dag, men de gjør så godt de kan - og det er godt nok for meg. Poenget vi får i dag, er veldig viktig for det som skal skje i fortsettelsen, sier Berg.

- Klager ikke på dommeren

En overraskende rolig Uwe Rösler var sjølsagt skuffet over nok en gang å miste seieren på slutten av en kamp.


- Jeg har ingen svar, jeg skjønner ikke hvorfor vi gir bort poeng mot slutten igjen og igjen. Men i morgen våkner vi opp og tar fatt på ny, sier Lillestrøm-treneren, blek, men fattet.

I Lillestrøms forrige kamp måtte keeper Heinz Müller forlate banen med rødt kort etter en omdiskutert felling av David Nielsen.


Dette sonet han straffen for i dag, og reservemålvakt Otto Fredrikson måtte steppe inn mellom stengene.

Tvilsom annullering

Der klarte han seg stort sett bra, og til å begynne med hadde han strengt tatt ikke mye å henge keeperhanskene i, heller.

- Fornøyd med uavgjort mot ti mann


På motsatt side hadde keeperkollega Eddie Gustafsson atskillig mer å stri med. Etter tre minutter satte Michael Mifsud ballen i mål, men scoringen ble tvilsomt avblåst for hands.

- Sånn jeg ser det, skulle det målet vært godkjent, sier Rösler.

Lillestrøm fortsatte å dominere kampen klart, og de gikk fortjent opp i ledelsen da Espen Søgård stanget ballen i mål fra kort hold etter et flott innlegg fra høyre i det 3. minutt.

Straffescoring 

Ledelsen holdt en drøy halvtime, til det 34. minutt. Da satte Stefan Gislason et straffespark sikkert i mål etter at Espen Hoff ble sparket i kneet inne i sekstenmeteren.


Straffen var korrekt idømt, men utlikningen var på det tidspunktet ikke fortjent etter spill og sjanser. Lyn ble rett og slett utspilt store deler av første omgang.

Galt gikk til verre for Lillestrøm da de fikk sin andre utvisning på to kamper fem minutter før pause:

Kasey Wehrman var i en tøff duell med Stefan Gislason midt på banen da LSK-spilleren gjorde den tabben å slå borti motspilleren sin.

- Han slo meg

Antakelig var det bare en handling gjort i frustrasjon, men dommeren var likevel i sin fulle rett til å vise spilleren av banen. Det mente også «offeret» Gislason.

- Jeg dytter ham litt i ryggen, og så slår han meg her, sier islendingen, og klapper seg på brystet.


- Det skal være rødt, mener han.

Ingen av de to trenerne så situasjonen klart nok til at de ville kommentere avgjørelsen.

To Mifsud-perler

Begynnelsen på andre omgang bar tydelig preg av at Lillestrøm var i undertall. Lyn skapte sjanse etter sjanse, og det var bare uflaks/flaks som hindret scoring mot gjestene.


Da var det han slo til, banens soleklart beste spiller også før denne famtastiske scoringen:

Mifsud banket ballen opp i venstre kryss fra om lag 30 meters hold, til 1-2 og ledelse til Lillestrøm.


Bare fem minutter seinere, i det 58. minutt var den lille magikeren igjen på farten: Han driblet seg fri i midten og banket nok en gang ballen opp i venstre kryss.

Utliknet på overtid

Men sjøl om Lillestrøm fikk en god periode etter scoringen, fortsatte Lyn å vise seg farlige, særlig på kontringer.

Belønningen kom i og med en redusering i det 70. minutt:


Ezekiel Bala satte ballen i nettet etter mye fram og tilbake foran Lillestrøms mål. I forkant bommet blant andre Jo Tessem på ballen aleine med keeper.

Men scoring ble det altså uansett, og Lyn tok opp jakta på Lillestrøms ledelse.Den jakta endte fire minutter på overtid - da Stefan Gislason dukket opp og satte ballen i mål.


- Alt jeg tenkte på, var å treffe ballen reint, sier Lyn-helten om det seine utlikningsmålet.