Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fornøyd så lenge vi skaper sjanser

Molde uten scoring hjemme i år.

(Dagbladet.no): Molde - Tromsø 0-0 (0-0).

Moldes eneste scoring på de to første kampene var Magne Hoseths straffescoring i Fredrikstad sist søndag. I kveld var de nærmest scoring mot Tromsø, men måtte nok en gang gå slukøret av banen.

Treneren ikke nervøs

I en kjedelig og sjansefattig førsteomgang fikk Molde-spiss Mame Biram Diouf den største muligheten - men den var til gjengjeld gedigen.

20-åringen fikk stå helt alene på fem meter og ta ned ballen, men den påfølgende avslutninga gikk himmelhøyt over.

- Vi er litt uheldige i dag, vi bør få noe ut av de to-tre sjansene vi skaper, sa trener Kjell Jonevret etter kampen.

- Men så lenge vi skaper sjanser er jeg ikke nervøs. Det gleder meg at dette er det tredje strake laget som sier de har gjort en halvdårlig kamp mot oss. Ingen prater normalt om lille Molde, så det er godt å bevise at vi er et bra fotballag.

For det var virkelig Molde som ville mest foran de 7375 frammøtte på Aker stadion.

CLOSE, BUT NO CIGAR: Daniel Berg Hestad fortviler etter å ha brent en enorm dobbeltsjanse mot slutten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix
CLOSE, BUT NO CIGAR: Daniel Berg Hestad fortviler etter å ha brent en enorm dobbeltsjanse mot slutten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix Vis mer

Den gjennombruddshissige spisstrioen Mostrøm-M. Diouf-P. Diouf var ville offensivt, men anført av en glitrende opplagt Tore Reginiussen ble de fleste forsøkene enten brutt eller headet unna.

Dobbeltsjanse

Ikke før José Mota ble satt inn en snau halvtime før slutt ble det mer furore foran TIL-keeper Sead Ramovic.

Og med ti minutter igjen på klokka fikk også vertene en kjempemulighet til å avgjøre.

Daniel Berg Hestad var plutselig alene med Ramovic, som gjorde en god jobb da han kom ut og stoppet avslutninga fra Molde-kapteinen.

Returen endte derimot opp hos midtbaneveteranen, som fikk avsluttet på ny. Kun hodet til en tilbakestormende Kevin Larsen hindret jubel fra de med hjertet i rosenes by.

- Jeg fryktet først at jeg var offside da Mattias hælsparket ballen til meg, men det var jeg visst ikke. Jeg prøvde å sette ballen i hjørnet, men så dukket det opp en Tromsø-spiller og reddet på streken. Skikkelig bittert ikke å score der, forteller Molde-kapteinen Romsdals Budstikke.

- Vi sliter med selvtilliten foran mål for tida, vi binder oss når mulighetene byr seg til å score. Vi var jo det klart beste laget idag, men vi mangler altså fremdeles det lille ekstra foran mål, avslutter Daniel Berg Hestad.

image: - Fornøyd så lenge vi skaper sjanser

Tamt 

Tromsø på sin side hadde skuffende lite å fare med offensivt. Spissparet Rushfeldt-Sequeira virket lite samkjørte, og i en første omgang - som forøvrig var preget av lite presisjon i den siste og avgjørende tredelen for begge lag - var en halvsjanse fra Rushfeldt det eneste laget hadde å by på.

Etter et drøyt kvarter var spissen gjennom på ti meter etter en lang ball. Men «Rush» fikk såvidt en tå på den dalende kula, og en godt plassert Jan Kjell Larsen i Moldeburet fikk ballen rett i fanget.

Savnet etter fjorårets toppscorer Morten Moldskred var merkbart hos gjestene, som heller ikke etter hvilen klarte å prestere mer enn én ordentlig avslutning.

Men nok en gang sto Larsen der han skulle, og med en benparade fikk han gitt til corner.

- Vi spilte ikke så godt som vi har gjort tidligere, uten at jeg kan si hva det kommer av. Ett poeng på en halvgod dag er ikke så verst, sa Sigurd Rushfeldt etter kampen.

Derimot kan laget være fornøyde med sin defensive innsats. Spesielt var stopper Reginussen og høyreback Høgli sterke både i lufta og til å bryte foran Molde-spissene. Tommy Knarvik ser også ut til å ha funnet seg til rette hos sin nye arbeidsgiver, og nok en gang kriget vestlendingen godt på midtbanen.

Hva så med Molde?

Upresise

Laget kom seg riktignok til flere farligheter enn «Gutan,» men utallige skuddforsøk endte over, utenfor eller i blokka.

Også hos vertene var det en defensiv spiller som utmerket seg mest. I Sigurd Rushfeldt hadde stopper Vegard Forren en rutinert ringrev å bryne seg på, men 20-åringen viste nok en gang fram modent spill i den blå drakta.

Dermed endte det altså målløst, noe Tromsø-trener Steinar Nilsen kunne være greit fornøyd med.

- Det er nok jeg som er mest fornøyd med poenget her i dag ja. Det er som regel tøft uansett hvilken bortebane man spiller på, men i dag møtte vi et lag som angriper med mange, og med stor entusiasme, sa TIL-trener Steinar Nilsen etter kampslutt.

Så gjenstår det bare for Kjell Jonevret å få sitt lag til å utvikle entusiasmen til scoringer. Jakten på årets første spillemål fortsetter på Åråsen neste søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media