Fornøyd

Max Novak (26) og Astrid Øyre Slind (34) fra Team Aker Dæhlie knuste all motstand i fellesstarten under Toppidrettsveka torsdag kveld. Den tidligere skikongen Bjørn Dæhlie lar seg imponere.

FORNØYD: Bjørn Dæhlie. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FORNØYD: Bjørn Dæhlie. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

HITRA (Dagbladet): - Flotte løp av både Max og Astrid. De var sterke i fjor og virker å være enda sterkere i år. Dette lover godt for vinteren, lød Bjørn Dæhlies beskjed til Dagbladet.

Max Novak viste klasse og kunne feire seier for andre år på rad, mens Astrid Øyre Slind dominerte langløpet og hadde over tolv minutter ned til neste konkurrent.

- Det er bra å imponere sjefen (Dæhlie) og holde han fornøyd. Jeg er kjempefornøyd. Det var som jeg håpet det skulle bli. Jeg tror jeg har trent solid i lang tid, så jeg tror jeg begynner å bli gjennomtrent og tåler dette nå. Jeg er jo litt spesialist, så dette er mitt territorium, fortalte en smilende Øyre Slind til Dagbladet.

OVERLEGEN: Astrid Øyre Slind gikk inn til suveren seier i Toppidrettsvekas langløp.Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB
OVERLEGEN: Astrid Øyre Slind gikk inn til suveren seier i Toppidrettsvekas langløp.Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB Vis mer

NRK-ekspert Torgeir Bjørn lot seg også imponere:

- Hun gjør nok et knockout-løp. Denne seieren har aldri vært truet for Astrid i dag, sa han på direkten.

Max Novak ga Dagbladet følgende oppsummering:

- Det er helt rått. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg var her i fjor, men jeg våget egentlig ikke å håpe på det igjen. Nå må jeg nesten satse på den tredje strake neste år. Det er veldig kult å komme hit og veldig god stemning rundt hele løypa, fortalte Novak.

TRIUMF: Mennenes pall i det 54 kilometer lange rennet i Toppidrettsveka. Fra venstre Gjøran Tefre, Max Novak og Mikael Gunnulfsen.Foto: Norges Skiforbund / NTB
TRIUMF: Mennenes pall i det 54 kilometer lange rennet i Toppidrettsveka. Fra venstre Gjøran Tefre, Max Novak og Mikael Gunnulfsen.Foto: Norges Skiforbund / NTB Vis mer

Svensken gjennomførte torsdagens renn i Toppidrettsveka i norske farger.

- Jeg ville jo ha publikumsstøtte fra tilskuerne. Jeg var tvunget til å kamuflere meg, forklarte Novak.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer