Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fornøyde tross finaletap

Jentene vant første sett.

Ingrid Tørlen og Nila Håkedal tapte søndag finalen i EM-runden i sandvolleyball i Alanya i Tyrkia. På tross av tapet, var turneringen en opptur for de hardtslående norske kvinnene.

Grekerne Arvaniti og Karadassiou ble for sterke for Håkedal og Tørlen som tapte 1-2. Det startet imidlertid bra for Norge som vant det første settet i sanden 21-16. Men i de to neste ble det tap 17-21 og 13-15.

- De spilte veldig bra i det første settet og fortsatte også utover i det andre settet. Men det holdt ikke, sier trener Jon Grydeland til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

God sesongstart

Dette var den første finalen Håkedal og Tørlen har spilt siden EM-runden i Valencia i september 2004. Nå har de fått en meget god start på årets sesong.

- Vi er veldig fornøyde med innsatsen. Det er alltid bra å spille seg fram til en finale. I finalen spilte de bra forsvar og beholdt konsentrasjonen. De har også vartet opp med mye bra spill både i kvartfinalen og semifinalen, sier treneren.

Gode forberedelser

Suksessen i sesongstarten er på ingen måte tilfeldig.

2. PLASS: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tapte finalen i Tyrkia. Foto: EPA
2. PLASS: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tapte finalen i Tyrkia. Foto: EPA Vis mer

- De har hatt en stigende formkurve de siste årene og i vinter har de trent bedre enn noen gang før. De har trent mer med ball og dermed er de blitt mer ballsikre og teknisk gode. De er også bedre taktisk, sier Grydeland, som har målet for sesongen klart:

- Det viktigste i år er å skaffe seg et godt utgangspunkt for OL-kvalifiseringen. Målet i år er å bli blant de ti beste parene på verdensrankingen. Det er ikke lett, men det er viktig å sette seg høye mål, sier han.

(ANB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling