- Forplikter å ha LSK-merket på brystet

LSK-Mathisen med tordentale til spillergruppa.

• Fire tippeligakamper direkte kl. 16

(Dagbladet.no): Lillestrøm-krisen nådde nye høyder da Eidsvold/Turn, med god hjelp fra Eirik Bertheussen og Otto Fredriksson, tok seg videre på bekostning av kanarifuglene i cupen.

Det fikk selv den sindige styreformannen Per Mathisen til å slå neven ettertrykkelig i bordet, og fortelle spillerne i krystallklare ordelag at tålegrensen er nådd for hvor mye ydmykelse den tradisjonsrike klubben kan finne seg i.

Mathisen innrømmer overfor Romerikes Blad at han ga spillerne ei lekse etter fredagens treningsøkt foran møtet med Aalesund.

- Jeg fortalte dem at det forplikter å ha LSK-merket på brystet. Vi må jobbe sammen for å komme ut av den situasjonen vi er i nå, og da må alle ville mer, sier styreformannen til Romerikes Blad.

Veteranen Espen Søgård forteller til avisen at Mathisen var klar og tydelig i sitt budskap til ei spillergruppe blottlagt for selvtillit.

- Han eksploderte ikke, men han klarte å få fram det han mente. Jeg forsto det godt, og forhåpentlig gikk det inn hos alle andre også. For nå må det skje noe. Vi kan ikke fortsette slik, sier Søgård.

Nå lover Søgård at tenningsnivået foran møtet med tangotrøyene skal være på nivå med når LSK møter Vålerenga.

- Forplikter å ha LSK-merket på brystet

Med andre ord høyt.

- Det er på tide å fyre seg opp igjen. Jeg har tenkt å hente fram masse entusiasme før kampen. Alle skal få merke at jeg er klar. Forhåpentlig klarer alle spillerne å mobilisere nå. Vi trenger en seier før vi tar ferie, sier Søgård.

• Fire tippeligakamper direkte kl. 16

TORDENTALE: Per Mathisen (t.h), her sammen med investor Per Berg, har fått nok av den sportslige krisen i klubben. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
TORDENTALE: Per Mathisen (t.h), her sammen med investor Per Berg, har fått nok av den sportslige krisen i klubben. Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet Vis mer
FIKK BESKJED: Espen Søgård (nr.7) og resten av LSK-spillerne.