TA DEN!: LeBron James satte hele 38 poeng da han vendte tilbake til Cleveland som Miami Heat-spiller.  Det var selvsagt tungt å svelge for hjemmefansen. Foto:   REUTERS/Aaron Josefczyk
TA DEN!: LeBron James satte hele 38 poeng da han vendte tilbake til Cleveland som Miami Heat-spiller. Det var selvsagt tungt å svelge for hjemmefansen. Foto: REUTERS/Aaron Josefczyk Vis mer

«Forræderen» herjet foran illsinte fans

LeBron James senket gamleklubben på egenhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LeBron James fikk som ventet en fiendtlig mottakelse da han vendte tilbake til Cleveland i Miami Heat-trøye, men han straffet kritikerne med storspill.

«Kong» James scoret 38 poeng da Heat tok en overbevisende 118-90-seier over Cavaliers i torsdagens hatkamp i NBA.

Det var stjernens første kamp i hjemstaten siden han lot seg lokke til Florida for å danne en supertrio med Dwyane Wade og Chris Bosh. Publikum buet og ropte skjellsord helt fra han viste seg på banen før oppvarmingen og til sluttsignalet lød.

LOT SEG IKKE AFFISERE: Snarere enn å la seg prege av hetsen fra tribunen, svarte LeBron James med storspill. Foto: (AP Photo/Tony Dejak)
LOT SEG IKKE AFFISERE: Snarere enn å la seg prege av hetsen fra tribunen, svarte LeBron James med storspill. Foto: (AP Photo/Tony Dejak) Vis mer

Publikum håpet at Cavaliers skulle ydmyke lagets tidligere frontfigur, men i stedet trakk James i trådene da gjestene satte hjemmelaget på plass. Med 24 poeng i tredje periode punkterte han spenningen.

For ikke å gni salt i såret holdt James seg på benken i den uspennende siste perioden.

- Vi kom hit med ett mål, og det var å vinne en basketballkamp. Det gjorde vi, og dette var vår mest komplette kamp så langt i sesongen, sa James etter også å ha bidratt med åtte assist og fem returer.

FORRÆDER: Cleveland-fansen hadde på ingen måte tilgitt sin gamle helt. Foto:  EPA/DAVID MAXWELL CORBIS OUT
FORRÆDER: Cleveland-fansen hadde på ingen måte tilgitt sin gamle helt. Foto: EPA/DAVID MAXWELL CORBIS OUT Vis mer

I sju sesonger og 619 kamper var LeBron James den mest populære idrettsmannen i Cleveland og Ohio, men hans avgjørelse om å søke en NBA-tittel i Miami ble oppfattet som et svik. Fredag buet tilskuerne som besatt hver gang han rørte ballen, men det viste seg at det var som å stikke hånden i et vepsebol. Gang på gang «stakk» James hjemmelaget.

- Jeg kjenner denne banen ut og inn. Jeg har prøvd mange skudd her, og jeg ville være aggressiv, sa han.

(NTB)

IKKE SÅ SINT LIKEVEL?: Denne supporteren virket ikke fryktelig sint der hun smilende holdt opp en hånende LeBron James-plakat. Foto:  (AP Photo/Tony Dejak)
IKKE SÅ SINT LIKEVEL?: Denne supporteren virket ikke fryktelig sint der hun smilende holdt opp en hånende LeBron James-plakat. Foto: (AP Photo/Tony Dejak) Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer