Forren ble avslørt av Nannskog

Derfor glapp landslagsplassen.

(Dagbladet.no): Det er bare et år siden Vegard Forren spilte 3. divisjonsfotball med KIL/Hemne, men like fullt har 20-åringen vært en av kometene i Tippeligaen denne sesongen.

Så god har han vært at han ble lansert som Brede Hangelands makker i de kommende kvalikkampene mot Skottland og Nederland.

Da Åge Hareide i går presenterte landslagstroppen, bekreftet han at Forren hadde vært veldig nær. Men de to bortekampene mot Stabæk - der Daniel Nannskog scoret til sammen fire mål - satte en effektiv stopper for det.

- Han er faktisk en spiller som har prestert på et høyt nivå hele veien. Vegard har mange gode offensive kvaliteter, men i de to kampene mot Stabæk har vi sett at han har litt posisjoneringsproblemer når det går fort langs bakken. Nannskog tok ham vekk med smarte løp to ganger, både i semifinalen og kampen på mandag. På internasjonalt nivå er det den type løp du får, og den type stikkere. Og der har Vegard litt igjen, sier Hareide.

Får sjansen i privatkamp

- Så han hadde blitt tatt ut om han spilte bedre mot Stabæk?

- Jeg sier ikke det altså, men vi ventet litt på den kampen. For det er de kampene du kan sammenligne med, når han får spille mot folk på et høyt nivå. Det har Nannskog og Gunnarsson, sier landslagssjefen til Dagbladet.no.

Nå får trolig Forren sjansen i privatkampen mot Ukraina i november, eller mot Tyskland i februar.

FIKK KJØRT SEG AV NANNSKOG: Daniel Nannskog ristet av seg Vegard Forren med smarte løp, og overbeviste landslagssjef Åge Hareide om at det fortsatt er litt tidlig for Molde-stopperen å få sjansen på A-landslaget. Foto: SCANPIX
FIKK KJØRT SEG AV NANNSKOG: Daniel Nannskog ristet av seg Vegard Forren med smarte løp, og overbeviste landslagssjef Åge Hareide om at det fortsatt er litt tidlig for Molde-stopperen å få sjansen på A-landslaget. Foto: SCANPIX Vis mer

For Hareide er lysten på å prøve ut unge spillere i kamper av litt mindre betydning enn mot Skottland og Nederland.

- Vegard er veldig bra med ball offensivt, og det er en fantastisk god egenskap å ha med seg som midtstopper. Han er god én mot én, men skal lære posisjoneringen sin i forhold til sidemannen bedre. Når han blir dratt litt ut av posisjon skyldes det litt umodenhet, men det kommer med mer erfaring. Husk at gutten spilte i 3. divisjon i fjor. Han er veldig spennende, og lik Hoftun som spillertype. Erik ble bare bedre og bedre med alderen, og nådde toppen rundt 30. Vegard er bare 20, sier Hareide.

Ingen nedtur

Forren var ikke altfor skuffet over å bli utelatt fra troppen, selv om han visste han var nærme. Han innser at han ikke var helt på høyden i kampene på Nadderud.

- Jeg hadde egentlig ikke ventet å bli tatt ut nå, heller. Jeg visste det var en mulighet for det, at jeg var et navn på blokka, men jeg har ikke fått noen hint fra landslagsledelsen i forkant. Derfor opplever jeg heller ikke dette som en nedtur. Målet mitt var å komme med på U21-landslaget denne sesongen, og det har jeg klart, sier Forren til Romsdals Budstikke.

Forren ble avslørt av Nannskog
<B>LOVER FORREN SJANSEN:</B> Åge Hareide betegner Vegard Forren som en svært spennende spiller. Men han vurderer 20-åringen som litt for umoden til å bli kastet til skotske og nederlandske ulver.