SANSEN FOR: Vegard Forren har sansen for både Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo, selv om sistnevnte elsker å kritisere Molde. Foto: NTB Scanpix
SANSEN FOR: Vegard Forren har sansen for både Kjetil Rekdal og Dag-Eilev Fagermo, selv om sistnevnte elsker å kritisere Molde. Foto: NTB ScanpixVis mer

Forren digger Molde-kritikeren Fagermo: - Hadde vært kjedelig uten

Liker Fagermos taktiske spill og Rekdals brutale bytter.

MOLDE (Dagbladet): Dag-Eilev Fagermo og Molde har vært en eksplosiv kombinasjon det siste året.

Odd-treneren har kommet med en rekke kritiske og spydige kommentarer i retning Molde og konsekvent omtalt fjorårets seriemestere som et kjøpelag.

Det initierte en evinnelig diskusjon i fjor, hvor Molde-leiren gjentatte ganger slo knallhardt tilbake. Deriblant var Vegard Forren svært kritisk til Fagermo da han hang ut Fredrik Semb Berge i vinter.

Det har for lengst blitt en tendens at ordene som utveksles mellom Molde og Skien har vært negative. Dette er imidlertid saken som kontrasterer alt.

Nå har pipen fått en helt annen lyd. Forren kommer nemlig med en overraskende innrømmelse.

- Jeg liker Fagermo. De gangene han har kritisert Molde, er det ikke fordi han er helt idiot. Det er bevisst taktikk. Han har en plan om å snakke oss opp og Odd ned. Det er et taktisk spill som jeg synes er morsomt, innrømmer Molde-stopperen overfor Dagbladet.

- Jeg liker blesten han skaper. Det er nok en del Molde-spillere som synes det kan bli litt mye kritikk fra Fagermo til tider, men jeg tror det er flere som synes det er mest morsomt. Det gjør i hvert fall jeg.

- Fått for lite cred Han ønsker likevel å slenge litt «dritt» tilbake når muligheten byr seg.

- Ja, det er jo slik at vi vil forsvare oss når han sier at vi er et kjøpelag. Vi har ikke fått så mye «cred» som vi fortjener. Det er mange klubber som har hatt penger, men som ikke har klart å utnytte dem. Vi kjøper smart og gir spillerne sjansen til å ta steget videre, sier Forren.

Landslagsstopperen har stor sansen for både Fagermo og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- De er litt samme typer. De har imponerende resultater og byr på seg selv. Uten trenere som Rekdal og Fagermo hadde det vært dritkjedelig i Tippeligaen, mener Forren.

Liker Rekdals brutale bytter
Han har også latt seg fascinere over hvor beinhard og kyniske trenerne til tider kan være.

- Jeg har veldig sansen for Rekdal. Han er en veldig god trener, som skaffer seg respekt i alle klubbene han trener. Jeg liker lederstilen hans. Han er den eneste som kan bytte ut en spiller etter 15 minutter. Da skaffer han seg respekt og viser hvem som bestemmer. Det synes jeg er kult, forteller Forren.

- Rekdal er rett frem. Han tør å stå frem og by på seg selv. Jeg liker slike typer som skaper litt blest.

På lørdag tar Forren imot nettopp Rekdal og Vålerenga i toppkampen på Aker Stadion.

- Det gleder vi oss til. Det blir en artig kamp, spår Molde-profilen.

GØY: Vegard Forren synes det bare er gøy med ordkrig.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GØY: Vegard Forren synes det bare er gøy med ordkrig. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer