Forren får gjennomgå i England etter Rooney-uttalelser

Omtales som en flopp.

SMÅTJUKK: Vegard Forrens uttalelse om at Wayne Rooney er småtjukk har ikke fått den beste mottakelsen i England. Foto: NTB Scanpix / skjermdump
SMÅTJUKK: Vegard Forrens uttalelse om at Wayne Rooney er småtjukk har ikke fått den beste mottakelsen i England. Foto: NTB Scanpix / skjermdumpVis mer

WEMBLEY/OSLO (Dagbladet): Det norske landslaget får ikke mye oppmerksomhet, men Vegard Forren har greid å nå overskriftene i engelsk media på egenhånd.

Grunnen: Han har omtalt Wayne Rooney med lite trivelige ord før landskampen mellom England og Norge på Wembley i morgen.

Det blir United-spillerens første kamp som permanent kaptein for England - et ansvar han har overtatt etter Steven Gerrard.

- Småtjukk Forren fortalte norsk presse at han ikke er redd for tempoet til noen av de engelske spillerne.

- Nei, Rooney ser jo litt småtjukk ut, svarte Vegard Forren TV2, før han la til:

- Det er såklart gode spillere, og flere av dem er allerede i god form etter tre kamper i Premier League. Men vi gleder oss.

- En flopp Uttalelsen vekker oppmerksomhet i England - og engelsk media var raske med å dra fram info om at Forrens forsøk i Premier League ikke var særlig vellykket.

- Forren gikk til Southampton i januar 2013, men returnerte til norske Molde seks måneder senere, uten å ha spilt en eneste kamp for A-laget, minner Daily Mail om - og omtaler Forren som «en flopp».

- Englands vennskapskamp mot Norge onsdag forventes å være en av tidenes minst besøkte kamper etter landslagets nedtur under fotball-VM. Men Forren, som spilte for Southampton forrige sesong, har kastet bensin på bålet etter å ha snakket om vekta til Englands nye kaptein - et tema som har fulgt ham hele karrieren - og Forren antydet at det kommer til å være minimalt med vennlighet fra deres side, skriver football365.com.

Sjefen måtte svare På kveldens pressekonferanse måtte landslagssjef Høgmo svare på sitatene fra Vegard Forren.

- Vegard elsker United. Han er en stor fan av Rooney, det må være klart, svarte landslagssjef Per-Mathias Høgmo da en engelsk reporter ba om en kommentar til Forrens utspill.

Og hovedpersonen selv forteller at det var ment som en spøk.

- Jeg har stor respekt for Wayne Rooney. Det var ment som en spøk, det vet alle som kjenner meg, sier Vegard Forren.