VENTER: Vegard Forren venter fortsatt på å debutere for Southamptons a-lag, men sier han er tålmodig. Her fra en trening med landslaget Åråsen stadion i dag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
VENTER: Vegard Forren venter fortsatt på å debutere for Southamptons a-lag, men sier han er tålmodig. Her fra en trening med landslaget Åråsen stadion i dag. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Forren føler seg klar for Southamptons a-lag

Har fått bekreftet fra klubben at han er på det nivået han skal være.

Landslagsstopperen gikk fra Molde til Southampton i midten av januar. Fortsatt venter 25-åringen på å få sin første A-kamp for «Soton».

- Jeg har lyst til å spille A-kamper, men det er ikke bare å hoppe inn i en Premier League-klubb og tro at du skal rett inn på laget, sier Forren til NTB.

Nå spøker det for stopperplassen ved siden av kaptein Brede Hangeland. Drillo er bekymret over Forrens manglende spilletid.

- Du må vise at du er god nok og prestere, men det er litt spesielt med januarvinduet for oss som kommer fra Norge og fotballferie. Det handler om å komme opp på et visst fysisk nivå, og det er det jeg har jobbet med de to første månedene, forklarer Forren.

Han virker tilsynelatende rolig. Gjentatte ganger bruker han ordet «tålmodig».

- Nå har jeg fått bekreftet fra klubben at jeg er på det nivået jeg skal være. Jeg er klar når sjansen kommer, sier stopperen.

- Vet hvor god Vegard er Southampton slet i høst, men har løftet seg ut av nedrykkssonen. Fire poeng skiller ned til Wigan (én kamp mindre spilt). Stopperkollega Brede Hangeland har mange sesongers erfaring fra det som gjerne kalles verdens beste liga.

- Han må bare være tålmodig og vente på muligheten. Ikke glem at Vegard har oppnådd det vanskeligste, nemlig å få kontrakt i Premier League, sier Hangeland til NTB foran sin 83. A-landskamp.

- Nå er han i et godt treningsmiljø og kan lære av dem og bli bedre hver dag. Vi vet hvor god Vegard er, hans mulighet kommer før eller senere. Han har jo isolert sett vært «uheldig» og kommet til et lag i form. Så jeg skjønner at de ikke har forandret så mye på startelleveren sin, sier Hangeland.

Vanskelig å spille seg inn Vadim Demidov kan kapre Forrens stopperplass mot Albania fredag. Spania-proffen vet alt om lite spilletid.

- Vegard har spilt godt i kvalikkampene, men har slitt litt i klubblaget nå. Man ser at det er tøft i utlandet. Er du heldig, spiller du fast. Og er du ikke fast, er det vanskelig å spille seg inn. Særlig som stopper, og det vet jeg alt om, sier Demidov.

- Vi får bare håpe at han får spilletid. Ting kan ta tid, men det er viktig å ikke bli for tålmodig også, sier Demidov.

Så gjenstår det å se om Vegard Forren kan bytte ut «KLMs» klassiske Dortmunder Wartehalle med spill på St. Mary's, Southamptons hjemmebane før sesongslutt.

(NTB)