Forren hjem til Molde for å spille fotball

Har skrevet tre og et halvt års kontrakt.

- HENTES HJEM: Ifølge TV 2 er Vegard Forren tilbake i Molde-drakta etter det mislykkede Southampton-oppholdet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
- HENTES HJEM: Ifølge TV 2 er Vegard Forren tilbake i Molde-drakta etter det mislykkede Southampton-oppholdet. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vegard Forren gikk fra Molde til Southampton i januar. Men han fikk aldri a-lagsdebuten i Premier League-klubben i løpet av vårsesongen.

Nå henter Molde ham tilbake til Norge.

- På vegne av Molde er jeg stolt og glad for at vi har klart å kjøpe hjem Vegard, sa manager Ole Gunnar Solskjær på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Lang vei fram Dagen etter at han var på plass i Southampton, fikk manager Nigel Adkins sparken - og Mauricio Pochettino overtok. Og selv om Forrens agent Jim Solbakken sa at det var den nye manageren som ønsket Forren, viste han aldri det når det kom til laguttakene.

- Jeg har fått veldig god erfaring. Jeg har hatt seks gode måneder, og har trent med mange gode spillere. Men det var en vanskelig tid jeg kom på, og veien fram ble rett og slett for lang, sier Forren.

Forren kom rett fra seks ukers ferie til et Southampton-lag som var midt i sesongen.

Han hadde en knallsesong i Molde-drakta i fjor, og spilte seg også inn som et sikkert valg på a-landslaget i løpet av høsten. Men etter måneder uten førstelagsfotball ble han utelatt fra troppen som spilte VM-kvalifisering borte mot Albania i starten av juni.

- Jeg har et ønske om å spille på landslaget igjen. Da er det bare å vise at jeg er god nok, så dukker sjansen opp igjen, sier Forren til TV 2.

Forsøkte igjen Forren har vært med på starten på sesongoppkjøringen med Southampton i halvannen uke, men skjønte tidlig at situasjonen neppe ville forbedre seg den kommende sesongen.

- Jeg var innstilt på å dra tilbake til England og trene godt. Men veien viste seg å være lang. Southampton kjøpte jo en ny stopper i sommer. Det viste seg at det beste var å komme hjem til Molde for å få spille fotball. Det er bra for meg, for Southampton og forhåpentligvis for Molde, sier Forren.

Solskjær kjenner Forren godt fra de to foregående sesongene. Han vet hva Forren kan prestere i kamp, men aner hvorfor midtstopperen ikke har klart å overbevise Pochettino på trening.

- Så snart Vegard får på seg drakta, er han en annen spiller enn når han trener. Han spilte seg inn for landslaget i fjor, sier Solskjær.