Fotball

Forren om absurd døgn i Spania: - Stakk ikke fra RBKs treningsleir

- Jeg fikk bare et tilbud jeg ikke kunne si nei til. 

NY KLUBB: Vegard Forren har skrevet under for Brighton ut sesongen. Foto: Brighton
NY KLUBB: Vegard Forren har skrevet under for Brighton ut sesongen. Foto: Brighton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moldes tidligere midtstopper Vegard Forren (29) har gjennomført to økter med Brighton denne uka. Han er svært lettet over endelig å ha funnet en klubb han er fornøyd med.

- Dette har jeg stor tro på. Nå blir det bare å kjøre på og komme seg inn på laget. Det er en klubb som satser stort. Treningsanlegget er fantastisk, og stadion er fem år gammel. Jeg har fått et veldig positivt inntrykk og gleder meg til fortsettelsen, sier Forren, som har vært Bosman-spiller.

På hotellrommet

Dagbladet snakker med landslagsspilleren torsdag kveld. 29-åringen har nettopp gjennomført en treningsøkt og er tilbake på hotellrommet. Brighton ligger på andreplass i The Championship og er i posisjon til å rykke opp i Premier League.

Der lå Forrens motivasjon da han fikk en telefon fra den engelske klubben søndag kveld. Plutselig befant han seg i en absurd situasjon. Forren var på plass i Marbella i Spania og skulle delta på Rosenborgs treningsleir denne uka.

BOSMAN-SPILLER: Vegard Forren har vært en bauta i Moldes midtforsvar i mange år. Etter sesongen var han Bosman-spiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOSMAN-SPILLER: Vegard Forren har vært en bauta i Moldes midtforsvar i mange år. Etter sesongen var han Bosman-spiller. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Trener Kåre Ingebrigtsen og laget var på vei ned. Ingebrigtsen hadde sett for seg en nærmere prat med klubbløse Forren. Men da han kom til Marbella, var situasjonen «brått endret», slik Rosenborg beskrev det på sin egen hjemmeside. Her var ingen Forren.

I stedet hadde han satt seg på flyet fra Malaga til London - og gikk rett i forhandlinger med Brighton. På sosiale medier ga Rosenborg-supportere uttrykk for at Forren nærmest hadde lurt klubben.

Ingen avtale

Selv avviser han en slik framstilling. Til Dagbladet forteller den rutinerte midtstopperen:

- Jeg hadde aldri en avtale med Rosenborg. Jeg fikk muligheten til å bli med på en samling, så skulle vi ta praten underveis. Men så dukket det med Brighton opp seint på kvelden da jeg landet i Spania søndag.

Han fortsetter:

- Etter en telefon skjedde ting fort. Jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Jeg hadde ikke sett den komme og måtte bare hive meg rundt. Jeg tror alle i min situasjon hadde tatt det samme valget.

Snakket med Bjørnebye

- Det virket som om valget kom brått på Rosenborg-toppene også?

- Jim Solbakken (Forrens agent) snakket med Stig Inge Bjørnebye (Rosenborgs sportsdirektør). Problemet var at dette skjedde mens Kåre og resten av gjengen satt på flyet nedover. Det var vanskelig å få kontakt.

På plass i England skrev Forren kontrakt med Brighton fram til sommeren. Det siste året har han vært klar på at han ønsket en siste sjanse i utlandet.

- Det var nå eller aldri, sier han om Brighton-kontrakten.

Nå er resten opp til ham selv. Selv om han ikke har trent fast med en klubb de siste månedene, føler Forren at formen er god. Han er ikke aktuell for Derby-kampen fredag. Deretter møter laget Leeds borte, før det blir en landslagspause. Norge spiller mot Nord-Irland i VM-kvalifiseringen 26. mars.

- Jeg håper jeg er aktuell til den kampen. Vi har en manager (Chris Hughton) som er fan av at folk drar med landslaget. Nå skal jeg jobbe godt fram mot samling. Så vil jeg bidra for Norge.

STORFISK: Rosenborg fikk ikke Vegard Forren, men Nicklas Bendtner. - En spennende signerning, sier Forren.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STORFISK: Rosenborg fikk ikke Vegard Forren, men Nicklas Bendtner. - En spennende signerning, sier Forren.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Skal gi faen

Tidligere har han hatt et opphold i Southampton som ikke var altfor vellykket.

- Hva skal du gjøre annerledes nå?

- Jeg skal være litt mer tålmodig. Jeg skal kjøre på og trene. Jeg skal gi litt mer faen. Ha litt mindre respekt for hva som møter meg. Jeg fikk en grei erfaring i Southampton.

Han bor foreløpig på hotell, men en leilighet er på gang.

- Spennende signering

- Hva tenker du om at Nicklas Bendtner kom til Rosenborg rett etter at du forlot treningsleiren?

- Det var perfekt for min del. Da fikk folk annet å tenke på enn at «Forren stakk», sier han og humrer.

- Det er en spennende signering. Rosenborg trenger en målscorer.

- Hadde dette endret bildet for deg om du visste at Bendtner skulle komme?

- Nei, absolutt ikke, svarer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer