<strong>FORSØKER Å OVERTALE:</strong> Moldes manager Ole Gunnar Solskjær vil ha med Vegard Forren videre i klubben, men landslagsstopperen vil gjerne teste ut nye utfordringer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORSØKER Å OVERTALE: Moldes manager Ole Gunnar Solskjær vil ha med Vegard Forren videre i klubben, men landslagsstopperen vil gjerne teste ut nye utfordringer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Forren om RBK- og utenlandsryktene: - På tide at jeg tenker på meg selv og min familie

Vil aller helst til utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅLESUND (Dagbladet): Molde har mistet mange gode fotballspillere den siste tiden, men klubbens aller viktigste spiller er fortsatt med i krigen og storspilte i derbyseieren over AaFK sist runde.

Men nå kan også stopperkjempen Vegard Forren (28), med 30 landskamper for Norge, forsvinne fra romsdalsklubben. Kontrakten hans går ut etter sesongen. Molde vil selvfølgelig beholde 28-åringen, men Forren forteller til Dagbladet at han helst vil til en klubb i utlandet.

- Det er naturlig at det blir mye prat og spekulasjoner når jeg er på utgående kontrakt. Molde har signalisert at de vil ha meg videre og jeg har sagt at jeg kan tenke meg å bli, men at jeg helst vil prøve meg utenlands igjen, forteller Forren til Dagbladet.

Vil til Premier League eller Bundesligaen

I 2013 fikk han sjansen i Premier League-klubben Southampton, men var uheldig da manageren som ønsket Forren, Nigel Adkins, ble erstattet av Mauricio Pochettino like etter. Det endret forutsetningene til Forrens disfavør.

- Kunne du tenkt deg en retur til Southampton?

- Ja, det hadde vært moro å prøve seg i Southampton igjen og revansjere seg under ny trener, men det er vel heller tvilsomt. Men Premier League og Bundesliga er det mest interessante for min del. Å gå til Russland eller Tyrkia er ikke førstevalget mitt. Det må være sportslig attraktivt, forteller Molde-profilen.

<strong>NØKKELSPILLER:</strong> Vegard Forren bidro sterkt til 2-0-seieren over nabo AaFK på søndag, men kan forsvinne fra Molde etter sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
NØKKELSPILLER: Vegard Forren bidro sterkt til 2-0-seieren over nabo AaFK på søndag, men kan forsvinne fra Molde etter sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Forren er født og oppvokst på Kyrksæterøra og var barndomskompis med Rosenborg-profilen Pål André Helland, som mener Forren har gjort seg upopulær i Trøndelag i kraft av å spille for erkerivalen Molde.

Utelukker ikke overgang til erkerival Rosenborg

Likevel har det vært snakk om at Rosenborg forsøker å hente Forren fra Molde, noe som vil være en kontroversiell overgang. Tidligere har Odd Inge Olsen og Mushaga Bakenga gjort det samme.

<strong>VIL TIL ENGLAND:</strong> I 2013 ble Vegard Forren kjøpt av Southampton. Oppholdet ble en fiasko. Nå ønsker landslagsstopperen en ny mulighet til å revansjere seg. Foto: NTB Scanpix
VIL TIL ENGLAND: I 2013 ble Vegard Forren kjøpt av Southampton. Oppholdet ble en fiasko. Nå ønsker landslagsstopperen en ny mulighet til å revansjere seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ryktene om Rosenborg vil alltid være der. Etter åtte år i Molde, hadde det ikke vært populært å dra dit. Det er ikke så sannsynlig. Molde er den eneste klubben for meg i Norge, forteller Forren.

- Så du utelukker en overgang til Rosenborg?

- Jeg skal ikke utelukke noe som helst. Uansett om jeg avfeier RBK, vil spørsmålene fortsette å komme, mener han.

- Jeg må tenke på hva som er best for meg og min familie

Forren er klar på at han denne gang skal tenke på seg selv og ikke klubben.

- Jeg har vært her i åtte år, og det er på tide for meg å tenke litt egoistisk, som mange fotballspillere gjør. Nå må jeg tenke på hva som er best for meg og min familie. Om det er Molde eller en annen plass, får vi se på. Det kan godt hende det er Molde, sier 28-åringen.

Rosenborg-supporteren Vegard Forren

Det håper Molde-trener Ole Gunnar Solskjær på.

- Vegard er veldig viktig for oss. Det er bare å se på hvordan han gikk i krigen for oss mot AaFK. Han reiser seg opp og går inn i neste takling uansett hvor vondt han har det. Jeg tror det er umulig å få han av en fotballbane, sier Solskjær til Dagbladet.

- Men det kan bli en utfordring å beholde ham i Molde?

- Ja, det kan bli en utfordring. Jeg er en stor fan av Vegard og vil veldig gjerne beholde ham.

- En utfordrende og tung tid

At Molde omsider har snudd sommerens marerittrekke av tap, er positivt i så måte.

- Det har vært en utfordrende og tung tid, men vi har klart å snu det nå. Nykommerne begynner å finne seg til rette, og jeg håper og tror at fremgangen vil fortsette, sier Forren, som bidro sterkt til derbyseieren over AaFK sist.

- Det var veldig deilig. Slike seirer smaker best, hvor vi kjemper hardt, er gode defensivt og drar med oss tre poeng i en vanskelig bortekamp. Vi har en god statistikk mot AaFK og et mentalt overtak som er godt å ha, men samtidig må den brytes en dag. Derfor må vi alltid være 100 prosent skjerpet når vi møter dem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer