<strong>JUBEL PÅ ULLEVAAL:</strong>  Vegard Forren og Molde vant 1-0 over Vålerenga på Ullevaal søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
JUBEL PÅ ULLEVAAL: Vegard Forren og Molde vant 1-0 over Vålerenga på Ullevaal søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Forren ønsker Brian Deane som ny Molde-trener

- Han tenker litt slik vi gjør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Molde 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Søndag klappet Vegard Forren (27) for at det svinger av Molde igjen etter 1-0-seieren over Vålerenga. Nå har han også et forslag til navn som kan gjøre klubben enda bedre: Brian Deane (47).

I begynnelsen av august fikk Tor Ole Skullerud sparken som Molde-trener. Erling Moe har overtatt jobben midlertidig. Forren skryter av 45-åringen, men tror likevel at det kan være bra med nytt blod i garderoben.

- Jeg vil gjerne ha Ole Gunnar Solskjær tilbake. Men jeg tenker også at Brian Deane kan være en god mann, sier midtstopperen om Leeds-legenden og den tidligere Sarpsborg 08-treneren.

Stor respekt Etter 1-0-seieren over Vålerenga på Ullevaal i går sto ikke trenerspørsmålet akkurat i sentrum. Men Forren har ambisjoner med Molde. Han vil vinne mer gull. Og han vil sette klubben på Europa-kartet. Derfor er det viktig å ha to tanker i hodet samtidig, og ikke la seg rive med av øyeblikkets beruselse - som på en solfylt landslagsarena i går.

Nøkkelspilleren og frontmannen Forren sier:

- Erling har stor respekt i spillergruppa og sprer godt humør. Jeg vil uansett at han skal være med laget. Han har veldig mye fotballfaglig peiling. Men jeg tror også at vi trenger en forandring. Vi behøver noe nytt. Så får vi se om Erling får med seg noen, eller blir en del av et nytt team.

Masse erfaring Brian Deane trente Sarpsborg fra 2012 til 2014. Engelskmannen har en lang spillerkarriere bak seg, blant annet i Leeds, Sheffield United og Middlesbrough.

Etter sortien i Sarpsborg uttrykte han ønske om å fortsette som trener i Norge. Men ingen tilbud dukket opp.

- Jeg liker måten han ville at Sarpsborg skulle spille på. Og han tenker litt slik vi gjør i Molde, påpeker Forren.

Han fortsetter:

- Det er mange gode alternativer. Men jeg tror at han kan være en bra mann for klubben. Jeg har et godt inntrykk.

På telefonen fra Yorkshire i England sa Deane følgende til Dagbladet i går kveld:

<strong>LEDIG PÅ MARKEDET:</strong>  Brian Deane. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LEDIG PÅ MARKEDET: Brian Deane. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Jeg er på jobbjakt. Men det er mange om beinet i Storbritannia. Molde er en klubb som også er godt kjent i England. Et fantastisk lag på sitt beste.

Første siden juli Solskjærs navn ble tidlig trukket inn etter at Skullerud fikk sparken. Men etter det Dagbladet forstår undersøker han nå muligheten for å revitalisere karrieren i utlandet etter Cardiff-fiaskoen.

Uansett hva som skjer, er det langt hyggeligere å være i Molde nå enn for noen uker siden. Seieren over Vålerenga var den første i Tippeligaen siden 3. juli. Laget er også på full fart inn i gruppespillet i Europa League. 2-0-ledelsen over Standard Liege må bare holdes på i returkampen i Belgia torsdag.

- Vi har vært solide i de tre siste kampene, og er på gang. Jeg håper og tror dette er starten og fortsettelsen på noe godt, sier Forren.

Slaktet laget Gjestene var best i første omgang i går. Per Egil Flo scoret kampens eneste mål etter 13 minutter. Forren hadde flere dueller med hjemvendte Mohammed Abdellaoue, som startet for første gang på lenge.

- Han har litt å gå på. Men i form er han Norges beste spiss, mener Forren.

Molde meldte seg på i medaljekampen. Der er fortsatt Vålerenga. Men trener Kjetil Rekdal var ikke nådig mot eget lag:

- Første omgang var total skandale. Bare to-tre mann var til stede, erklærte han etter kampen.

<strong>DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG:</strong>  Vegard Forren peker på mannen han tror kan gjøre vei i vellinga.
DAGBLADETS PAPIRAVIS I DAG: Vegard Forren peker på mannen han tror kan gjøre vei i vellinga. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer