NESTEN SCORING: Southampton skapte flere store sjanser hjemme mot Everton. Her er det Rickie Lamberts skudd som reddes av Leighton Baines på streken. Foto: AP Photo/Alastair Grant
NESTEN SCORING: Southampton skapte flere store sjanser hjemme mot Everton. Her er det Rickie Lamberts skudd som reddes av Leighton Baines på streken. Foto: AP Photo/Alastair GrantVis mer

Forren så lagkameratene brenne kjempesjanser mot Everton

Southampton gode defensivt på St. Mary's.

• Southampton - Everton 0-0

(Dagbladet): Vegard Forren (24) så Southampton spille 0-0 hjemme mot Everton i kveld. Landslagsstopperen var ikke i troppen til kampen etter overgangen fra Molde rett før helga.

Men nå ligger mye til rette for at Forren kan få en helt spesiell seriedebut i Southampton-drakta.

Neste mulighet er nemlig mot serieleder Manchester United neste onsdag. Dermed kan Forren få en formidabel oppgave med å stoppe Premier League-toppscorer Robin van Persie og de andre stjernene.

- Jeg skal kjøre på med god trening ei uke, og så håper jeg på debut på Old Trafford. Det hadde vært helt konge, sier Forren til lokalavisa Romsdals Budstikke.

Forren satt på tribunen og så et hjemmelag som sløste bort store sjanser mot Everton - men er det ikke bare å spasere inn i startelleveren til Southampton.

Laget spilte en god defensiv kamp mot blåtrøyene fra Liverpool, og stopperne Maya Yoshida og Jos Hooiveld hadde brukbar kontroll gjennom nesten hele kampen.

Lambert med kjempesjanser
Southampton kjørte over Everton i 1. omgang og skapte seks-sju store sjanser.

- Ballen ville ikke i mål i dag. Vi spilte en god omgang, sier Southampton-spiss Rickie Lambert i intervju vist på TV 2.

- Lambert burde scoret hattrick før pause, og spillere viser seg fram under den nye manageren Mauricio Pochettino. Det er utrolig at de ikke har scoret, sa TV 2-ekspert Claus Lundekvam i pausa.

PÅ PLASS I ENGLAND: Vegard Forren var ikke i troppen mot Everton - men kan få debuten mot Manchester United i neste uke. 
Foto: Pål Marius Tingve
PÅ PLASS I ENGLAND: Vegard Forren var ikke i troppen mot Everton - men kan få debuten mot Manchester United i neste uke. Foto: Pål Marius Tingve Vis mer

Først var Everton-stopper Phil Jagielka bare centimetre fra å sette ballen i eget nett, før Rickie Lambert smalt ballen i tverrliggeren etter et frispark 20 minutter ut i kampen.

Etter hvert reddet Evertons Leighton Baines ballen på streken og en heading fra Lambert strøk stolpen. Omgangens største sjanse fikk stopper Jos Hooiveld som banket ballen midt på Everton-keeper Tim Howard fra rundt ti meter.

Til tross for Southampton-dominans før pause - gikk lagene til pause med 0-0.

Slet offensivt
Everton spilte seg inn i kampen etter hvilen, og spissen Nikica Jelavic fikk en gedigen mulighet i åpningsminuttene av omgangen.

Everton rullet opp et fint angrep og en pasning ble spilt inn mot Jelavic som var nærmest alene foran mål. På klønete vis bommet Jelavic på ballen, og Southampton slapp med skrekken.

Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen i sluttminuttene og kampen på St. Mary's endte målløs.

Everton har bare ett tap på de 11 siste seriekampene, mens Forrens lagkamerater har to tap på de siste 13 kampene.

Onsdag 30. november er Forrens neste sjanse til å få sin Premier League-debut - mot favoittlaget fra Manchester.