Forren skjønte ingenting av laguttaket før Ungarn-kampen

- Alle ble overrasket.

UNDRER: Landslagsstopper Vegard Forren forteller at spillerne ikke fikk et innblikk i hvordan de skulle spille i bortekampen mot Ungarn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet  .
UNDRER: Landslagsstopper Vegard Forren forteller at spillerne ikke fikk et innblikk i hvordan de skulle spille i bortekampen mot Ungarn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet .Vis mer

Landslagsstopper Vegard Forren forteller at spillerne ikke fikk et innblikk i hvordan de skulle spille i bortekampen mot Ungarn.

- Jeg tror vi var overrasket alle mann. Det var ikke mye trening som tydet på at vi skulle stille det laget, og derfor ble de fleste overrasket. Men vi elleve som var satt til å gjøre jobben, var uansett ikke gode nok, forteller Forren til Romsdals Budstikke.

Per-Mathias Høgmo tok ut et svært overraskende lag til skjebnekampen mot Ungarn. Det at Mohamed Elyounoussi og Martin Ødegaard bekledde de offensive rollene samt at Markus Henriksen startet som enslig spiss, har vært gjenstand for hard kritikk etter 1-2-tapet i en kamp hvor Norge ble utkonkurrert på det fysiske av ungarerne.

Nå avslører Forren at laguttaket ikke ble drillet dagene før kamp.

- Jeg lå i senga med feber i halvannet døgn, så jeg var ikke på den siste treningen. Men jeg forsto at det var en enkel økt uten formasjoner. Det vanlige er at vi dagene før kamp får et innblikk i hvordan vi skal fremstå. Det fikk vi ikke nå, sier han til avisen

27-åringen forteller at spillerne fikk presentert laguttaket kun et par timer før kampstart.

- Det ble ikke optimalt, siden vi tydeligvis ikke var godt nok forberedt. Det er lett å slakte opplegget i og med at vi tapte kampen, og jeg synes det er lett å innrømme at vi bommet med taktikken, forteller han, men påpeker at han skal være forsiktig med å kritisere siden han selv ikke var god nok ute på banen. Han uttaler likevel at det ble en merkelig inngang til en så avgjørende kamp.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram